Dit zal Meghan Markle’s achternaam worden nadat ze Prins Harry trouwt

Ontmoet Rachel Meghan Mountbatten-Windsor, de toekomstige Duchess of Sussex.

meghan-markle-prins-harry-achternaam
Getty Images

Trouwen betekent een nieuwe achternaam. Tenminste, dat is de traditie. En als het Britse koningshuis iets is, dan is het wel traditioneel. Dus wanneer Meghan Markle met prins Harry trouwt, zal ze niet alleen een nieuwe achternaam, maar ook een heuse titel dragen. En experts denken te weten welke titel dat wordt.

Geen prinses Meghan

Meghan Markle zal net als Kate Middleton geen prinses worden. Kate wordt aangesproken als de hertogin van Cambridge en ook Meghan zal hertogin worden. Volgens The Telegraph is het hertogdom Sussex de meest voor de hand liggende voor Harry en Meghan. Maar het is aan koningin Elizabeth om een hertogdom aan het paar te koppelen. Onder meer Clarence, Windsor en Albany zouden dus ook aan Harry en Meghan gelinkt kunnen worden.

Zeg maar Meghan

Wanneer Meghan en Harry getrouwd zijn zou Meghan logischerwijs ‘Meghan Mountbatten-Windsor’ heten. De achternaam Windsor komt van koningin Elizabeth en staat gelijk aan het Nederlandse ‘Van Oranje-Nassau’. Echter besloten Elizabeth en haar man prins Philip in 1960 dat ze hun afstammelingen een unieke naam mee wilde geven, waardoor ze Philips achternaam ‘Mountbatten’ toevoegden aan de achternaam. Maar Britse royals gebruiken hun achternaam amper. Daarom zal Meghan waarschijnlijk geen achternaam aangeven op de huwelijksakte.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle