Meghan Markle en prins Harry krijgen toestemming van Koningin Elizabeth om te trouwen

Koningin Elizabeth geeft toestemming voor het huwelijk met een zeer persoonlijke boodschap.

meghan-markle-prins-harry-royal-wedding-toestemming-elizabeth
Getty Images

Er mag officieel getrouwd worden! Koningin Elizabeth heeft namelijk toestemming gegeven voor de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry op zaterdag 19 mei dit jaar.

Glimp van liefde

In een brief gericht aan de Privy Council, een adviesorgaan van de koningin bestaande uit politici, rechters en bisschoppen, gaf de koningin haar goedkeuring aan het huwelijk. De brief luidde als volgt:

'I declare My Consent to a Contract of Matrimony between My Most Dearly Beloved Grandson Prince Henry Charles Albert David of Wales and Rachel Meghan Markle, which Consent I am causing to be signified under the Great Seal and to be entered in the Books of the Privy Council.'Opvallend detail is het feit dat de koningin Harry 'my most dearly beloved grandson' noemt in een dergelijke formele brief, wat een glimp geeft van de liefde van de monarch voor haar kleinkind. Daarnaast wordt Meghan bij haar geboortenamen genoemd, met 'Rachel' als haar voornaam.

Zesde plek

Deze toestemming voor het huwelijk moest er komen vanuit Elizabeth, omdat tot en met de zesde in lijn van de troonopvolging akkoord van de koningin voor diens huwelijk nodig is. Het is eigenlijk slechts een formaliteit, omdat de konining in een eerder statement al had laten weten hoe blij ze was over de verloving van het stel en dat ze bij de bruiloft aanwezig zal zijn in Windsor Castle, ten westen van Londen. Harry is vooralsnog vijfde in lijn, na zijn vader Charles, broer William, neefje George en nichtje Charlotte. Na de geboorte van het derde kind van William en Kate aanstaande april, schuift Harry door naar de zesde plek. In ieder geval kan Harry en Meghan niets meer tegenhouden om in mei onder toeziend oog van de wereld, en het Britse staatshoofd, volmondig I do te zeggen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle