De ontwerper van prinses Diana's bruidsjurk spreekt zich uit over het ontwerpproces

De ontwerper van prinses Diana's bruidsjurk doet een boekje open over zijn ontwerpproces.

bridal veil, trousers, bridal clothing, veil, photograph, dress, hat, bride, gown, wedding dress,
Getty Images

Het is alweer vijfendertig jaar geleden dat wijlen prinses Diana's en prins Charles' bruiloft plaastvond in de Londense St. Pauls Catehdral. Op deze dag droeg the people's princess een inmiddels iconische trouwjurk, ontworpen door David Emanuel. De ontwerper doet nu een boekje open over een van de meest bekende trouwjurken ter wereld.

Keerpunt in Emanuels carrière

De ontwerper maakte samen met zijn vrouw Elizabeth de eerste jurk voor Diana toen ze nog lang niet in de spotlights stond. Ineens zag hij haar op de televisie met prins Charles in een satijnen jurk van zijn hand. In een interview met het Britse Express vertelt Emanuel: 'Later werden er hele krant-en tijdschrift artikelen gewijd met speculaties over wie de ontwerper van dé trouwjurk van Diana moest worden. Ik en mijn ex-vrouw werden daarin gezien als outsiders.' Toch koos Diana voor hen, een keerpunt in Emanuels carrière.

Strikt geheim

De ontwerper had meerdere ontmoetingen met Diana over de jurk en na een paar bezoekjes vroeg ze of ze haar moeder mee mocht nemen. Het hele proces gebeurde in het geniep, omdat de nieuwsgierige pers van niets mocht weten. 'Ik heb haar een schets laten zien van de jurk die het zou worden en deze daarna verscheurd, want we wilden niet dat deze nog ergens rond zou slingeren,' vertelt de ontwerper. De originele schets van de trouwjurk zou tegenwoordig wellicht een fortuin kunnen opleveren door de populariteit van de prinses, zelfs na haar tragische overlijden in 1997. De jurk werd na de bruiloft overal ter wereld tentoongesteld en is daarna teruggegaan naar de archieven van Britse koninklijke familie.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prinses Diana