Waarom Queen Elizabeth de kerkelijke ceremonie van Meghan en Harry waarschijnlijk niet zal bijwonen

Queen Elizabeth II zal prins Harry en Meghan Markles huwelijk niet bijwonen wegens Markles eerste huwelijk.

queen-elizabeth-ceremonie-meghan-harry
Getty Images

Maandagochtend kondigde Kensington Palace officieel de verloving van prins Harry en actrice Meghan Markle aan. De prins zou vorige maand op een knie zijn gegaan. Hij vroeg onder andere goedkeuring aan Meghans ouders en aan koningin Elizabeth. Elizabeth gaf haar zegening, maar zal volgens ingewijden het kerkelijk huwelijk niet bijwonen.

Trouwceremonie

Volgens royaltykenners zal koningin Elizabeth niet aanwezig zijn tijdens de trouwceremonie van prins Harry en Meghan Markle. De koningin is naast koningin van het Verenigd Koninkrijk ook Verdediger van het Geloof. De kerk staat het niet toe dat iemand met blauw bloed en een hooggeplaatste functie aanwezig is op een tweede huwelijk. Meghan is namelijk al eerder getrouwd geweest, met Trevor Engelson, van wie ze in 2013 scheidde. Elizabeth gaf wel toestemming voor het huwelijk aan Harry. Volgens ingewijden zullen Elizabeth en prins Philip pas na de ceremonie aansluiten bij het bruidsgezelschap.

Royal wedding

Meghan en Harry zullen in het voorjaar van 2018 in het huwelijksbootje stappen. Harry liet een speciale verlovingsring voor Meghan ontwerpen, met diamanten van prinses Diana erin verwerkt. De koninklijke familie heeft verheugd gereageerd. Het stel gaat wonen in Nottingham Cottage, een huis bij Kensington Palace. Het stel geeft maandagavond een televisie-interview en 's middags is er een fotomoment op Kensington Palace.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle