Het verhaal achter Kate Middletons verlovingsring dat niemand kent

Het verhaal achter Kate Middletons verlovingsring, die William van zijn moeder Lady Diana erfde.

verhaal-verlovingsring-kate-middleton
Getty Images

Acht jaar geleden, op een mooie avond in de rustieke natuur van Kenia, haalde prins William een bijzonder doosje uit zijn rugzak. Gedurende de vakantie met zijn vriendin Kate Middleton had hij het op zak dat hij met zijn leven bewaakte. Daarin zat namelijk zijn moeders verlovingsring, ter waarde van zo’n 423.000 euro. Die avond vroeg hij Kate ten huwelijk, en de rest was history. Maar achter die ring blijkt nu een behoorlijk interessant verhaal te zitten.

Something blue

Het ontwerp van de ring is geïnspireerd op de saffieren en diamanten broche van koningin Victoria uit 1840. Haar man prins Albert had de Britse juwelier Garrard gevraagd een broche van saffier met diamanten voor haar te maken. Ze droeg het op haar huwelijk als het something blue. De broche werd uiteindelijk een erfstuk van de koninklijke familie, waardoor ook koningin Elizabeth hem in haar bezit kreeg.

Koningin Elizabeth met de broche in Saudi-Arabië in 1979.
Getty Images

Erfstuk

Elizabeth droeg de broche vaak. Bijvoorbeeld toen ze John F. Kennedy ontmoette, de doop van haar kleinzoon prins William, en het Royal Ascot van vorig jaar. Ze droeg hem zo regelmatig, dat haar zoon prins Charles eveneens verliefd werd op het bijzondere juweel. Nadat prins Charles zich met Lady Diana wilde verloven, keerde ook hij naar Garrard voor een ring. Hij koos, jawel, een ring die precies op koningin Victoria’s trouwbroche leek. Jarenlang droeg Lady Di de Marguerite ring, die haar zonen prins Harry en prins William uiteindelijk na haar dood samen met haar favoriete Cartier-horloge erfden. Alhoewel prins William in de eerste instantie voor het horloge koos, besloot Harry de ring toch aan zijn broer te geven nadat hij zo verliefd was geworden op Kate. ‘Het is de verlovingsring van mijn moeder, voor mij is het heel speciaal, zoals Kate ook speciaal voor mij is. Het was logisch om de twee samen te brengen,’ zei William tijdens de huwelijksaankondiging. Een romantischer verhaal kan bijna niet.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton