Wedding etiquette: wel of geen kinderen op het feest

Elles Beijers en Hanneke Seesing nemen je aan de hand voor een spoedcursus trouwetiquette.

wedding-etiquette-kinderen
Heather Kincaid

Wie zit waar? Wie mag er wel komen en wie vooral niet? Bij het plannen van je bruiloft moet je de nodige knopen doorhakken. En dat kan lastig zijn want iedereen heeft wel een mening over hoe de perfecte bruiloft er uit hoort te zien. Jippie! Feest! Waar gaan we de slingers ophangen en wat drinken we er bij, is vaak de collectieve gedachte zodra je je trouwplannen kenbaar maakt. Hoe zorg je er nu voor dat het júllie dag wordt zonder en passant een familievete te ontketenen? Elles Beijers en Hanneke Seesing van The Bride’s Bible nemen je aan de hand voor een spoedcursus trouwetiquette.

Veel jonge ouders zijn not amused als blijkt dat hun oogappels niet welkom zijn. In Frankrijk is het heel eenvoudig: in de provincie neemt iedereen z’n kroost mee, in de grote stad niet. Zo’n ongeschreven regel kennen we in Nederland (helaas) niet. Maar of je het nu énig vindt dat het dochtertje van je beste vriendin waarschijnlijk speels aan je sleep zal hangen of juist al maandenlang gruwelt bij de gedachte dat je jawoord zal worden overstemd door krijsend kroost, houd bij je beslissing altijd de twee gouden etiquetteregels in je achterhoofd:

1. Verplaats je in de ander.
2. Voorkom dat de ander zich ongemakkelijk voelt.

Veel jonge ouders zijn not amused als blijkt dat hun oogappels niet welkom zijn. Er zullen waarschijnlijk minder mensen komen als je geen kinderen op je bruiloft wenst, maar dit is jullie dag dus jullie beslissen met wie je dit wel of niet wilt vieren. Waar je ook voor kiest, wees in elk geval duidelijk. Dus óf wel óf geen kinderen. Vrienden met kinderen zullen het doorgaans niet licht opnemen als hun kids niet mogen komen terwijl je vijftien kleine neefjes en nichtjes wel rondom de chocoladefontein dartelen.

Kies je voor adults only, stel gasten met kinderen dan bij voorkeur voor het versturen van de uitnodigingen al op de hoogte van jullie beslissing zodat ze tijdig een oppas kunnen regelen.

Wel de lusten niet de lasten? De meeste kerken hebben tegenwoordig een kinderopvang en voor de ceremonie of het feest zou je een buurmeisje met vriendinnen kunnen vragen of zij kunnen babysitten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding