Wiskundigen spreken: dit is de beste leeftijd om te trouwen

Dit is de perfecte leeftijd om te trouwen, mits je binnen no-time wil scheiden.

beste-leeftijd-trouwen
Peter Lindbergh, Vogue Paris, april 2012

Heb je altijd gedroomd van je trouwdag? De verlovingsring die als een rock om je vinger prijkt, de droomjurk van Alexander McQueen (waarin Kate Middleton trouwde) of Christian Dior (de keuze van Gwen Stefani), de geglazuurde en torenhoge taart, de eerste dans... Hopelijk sterkt de uitkomst van dit recente onderzoek je dan in de leeftijd waarop je uiteindelijk gaat trouwen. Kies voor je late 20s of mid 30s, suggereert Nicholas H. Wolfinger, professor in familie- en consumenten studies en adjunct professor in sociologie aan de Universiteit van Utah. Het laatste wat je wil is een runaway bride worden, zoals model Isabeli Fontana in een modeserie van Vogue Paris of Julia Roberts in de welbekende film met Richard Gere.

Optelsommetje

Om precies te zijn zou de ideale leeftijd om te trouwen volgens Wolfingers onderzoek, gepubliceerd door de Institute of Family Studies, liggen op: tussen de 28 en 32 jaar. Mits je kans wil maken op een scheiding. Dit is verrassend. Sociologen wezen ons er namelijk eerder op dat hoe langer je wacht om met je partner in het huwelijksbootje te stappen hoe meer stabiliteit en dus kans van slagen je hebt. Wolfinger analyseerde data van de National Survey of Family Growth tussen 2006 - 2010 en 2011-2013. Hij zegt: 'De kans op een scheiding wordt kleiner naarmate je ouder wordt van je tienerjaren door je late twenties en early thirties.' Waarna hij vervolgt: 'Daarna schiet de kans op scheiding weer omhoog naarmate je in je late 30s en vroege 40s belandt.' Waarom? Hij stelt dat het iets te maken kan hebben met het gegeven dat je op deze leeftijd vaak over voldoende geld beschikt voor een huwelijk. Terwijl je tegelijkertijd ook nog niet vastgeroesd zit in je gewoonten of bijvoorbeeld al kinderen van een andere partner hebt. Dat schetst een minder rooskleurig plaatje voor wie ouder is, maar er gloort hoop aan de horizon. Philip Cohen, socioloog aan de Universiteit van Maryland, was er als de kippen bij om deze uitkomst te weerleggen. Volgens hem is de perfecte leeftijd om te trouwen tussen de 45 en 49 jaar. Kun je echt niet zo lang wachten? Not to worry, je voelt zelf vast haarfijn aan wanneer je de ware hebt gevonden. Op welke leeftijd dan ook.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding