Justin Bieber en Hailey Baldwin: alles wat je wil weten over de bruiloft

De grote dag vindt naar verluidt pas volgend jaar plaats, maar tot die tijd lees je hier alle ins en outs.

justin-bieber-hailey-baldwin-bruiloft
Getty Images

Sinds Justin Bieber en Hailey Baldwin op 10 juli hun verloving officieel bekendmaakten, draait de geruchtenmolen overuren: wanneer is de bruiloft? Waar gaat het gebeuren? Wie zijn er allemaal uitgenodigd? Om al die vragen te beantwoorden, verzamelt Vogue in aanloop naar de grote dag alle informatie rondom de bruiloft van Justin en Hailey. In dit artikel vind je alles wat je moet weten.

Advertentie - Lees hieronder verder

Hoe het allemaal begon

Justin en Hailey gaan way back: de twee hebben elkaar ontmoet in 2009, toen Haileys vader Stephan Baldwin zijn twaalfjarige dochter voorstelde aan de veertienjarige Bieber. De twee bouwden een vriendschap op en werden meerdere malen samen gezien. Begin juni dit jaar gingen de geruchten rond dat Justin en Hailey aan het daten waren, maar niet voor de eerste keer: in 2014 en 2016 zouden de twee ook al gedatet hebben. Zo'n drie maanden geleden werden de twee officieel een stel. De verloving volgde een maand later.

Verloving

Op 10 juli 2018 maakten Justin en Hailey hun verloving officieel bekend. Tijdens een reis naar de Bahama's deed de 24-jarige Bieber zijn aanzoek, in een restaurant te midden van andere vakantiegangers. Een bekende van de twee bevestigde het nieuws aan TMZ. Terwijl de gasten in een restaurant aan het salsadansen waren, vroegen Biebers beveiligers aan alle aanwezigen om hun telefoon op te bergen omdat er iets bijzonders ging gebeuren. Vervolgens vroeg Justin de 21-jarige Hailey ten huwelijk. Op Instagram deelde Justin twee zwart-wit-foto's van hem en Hailey met een uitgebreide liefdesverklaring. 'We wilden even wachten, maar het nieuws gaat snel rond', begon Justin zijn verhaal. 'Hailey, ik ben zo verliefd op je! Ik geef mijn hart aan jou en je zal altijd op de eerste plaats komen. Je bent de liefde van mijn leven en ik zou het met niemand anders willen delen.' Ook Hailey bevestigde het nieuws kort daarna via Twitter. Zo schreef ze onder meer: 'Ik weet niet wat ik gedaan heb om zoveel geluk te verdienen.'

Advertentie - Lees hieronder verder

De ring

De dag na Biebers aanzoek werd Hailey gezien met de verlovingsring, een reusachtig exemplaar van Jack Solow of Solow & Co. Inc. Diamond Jewelers. De ring heeft een grote ovale diamant van 18 karaat, die veel weg heeft van de verlovingsring die actrice Blake Lively kreeg van haar man Ryan Reynolds in 2012. Volgens The Daily Mail niet geheel toevallig, gezien Hailey ooit in 2012 een tweet plaatste dat ze 'minstens net zo'n grote ring als Blake Lively wilde, anders hoefde ze niet te trouwen.' De juwelier liet weten dat Bieber de ring zelf had uitgekozen. 'Hij kwam met meerdere elementen die hij in de ring verwerkt wilde hebben en ik denk dat het goed gelukt is.'

Datum en tijd

Er werd even gedacht dat Justin en Hailey misschien al in het geheim getrouwd waren, gezien Hailey met een andere ring werd gesignaleerd die veel weg had van een trouwring. Ook werden Justin en Hailey gezien met een pastoor, en toen er aan de zanger gevraagd werd wat er hierna zou gebeuren, antwoordde hij met 'What's next? Gettin' married!' Hoewel het er dus naar uitzag dat de twee dit jaar nog in het huwelijksbootje zouden stappen, moeten we toch nog even wachten. Een bron heeft aan TMZ laten weten dat het bekende koppel wacht tot volgend jaar voordat ze elkaar het jawoord geven, en dat ze geen haast hebben omdat ze op dit moment het belangrijkste vinden dat ze verloofd zijn.

Locatie

Volgens US Weekly is het stel van plan om in kleine kring te trouwen. Een bron liet aan het Amerikaanse blad weten dat de bruiloft privé en intiem wordt, en waarschijnlijk ergens in Canada zal plaatsvinden. 'Justin is gek op Canada en voelt zich daar thuis. Het is een speciale plek voor hem en hij zou het fantastisch vinden om daar te trouwen', aldus de bron.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder

De gastenlijst

Helaas is er nog niets bekend over de bruiloftsgasten, maar de kans is groot dat er veel bekende namen op de gastenlijst zullen staan. Als we kijken naar Justin en Haileys vriendenkring kunnen we de Kardashians, Jenners en Hadids verwachten, evenals de beroemdheden die net als Bieber onder het management van Scooter Braun vallen, zoals Ariana Grande. Het is nog afwachten of ook Justins ex Selena Gomez wordt uitgenodigd.

Bruidsmeisjes

Hoewel er nog niet veel details bekend zijn, heeft Haileys tante, Kim Basinger, tegen US Weekly gezegd dat de zus van Hailey, de 25-jarige Alaia Baldwin, en haar nicht, Ireland Baldwin, de bruidsmeisjes zullen zijn.

De jurk

Welke ontwerper de jurk van Hailey zal ontwerpen wordt naar alle waarschijnlijkheid pas op de dag zelf bekend. Hailey zelf heeft nog geen uitspraken gedaan over de keuze van haar jurk, maar lijkt zo wel haar favoriete ontwerpers te hebben. Roberto Cavalli lijkt daar één van te zijn. Zo verscheen Hailey afgelopen februari in een couture-jurk van de Italiaanse modeontwerper op het amfAR Gala, en droeg ze een paar maanden later wederom een creatie van Cavalli op de rode loper van het Cannes Film Festival.

Hailey Baldwin tijdens het Cannes Film Festival in een jurk van Roberto Cavalli.
Getty Images

Tijdens het meerdaagse festival verscheen ze later ook nog een keer in Cavalli tijdens een etentje in de Franse stad. Een tweede kanshebber is wellicht Zuhair Murad, die ook zeer geliefd lijkt bij Hailey en met een eigen bruidscollectie de nodige ervaring heeft. Afgelopen jaar droeg Hailey verschillende keren ontwerpen van de Libanese modeontwerper. Zo schitterde ze tijdens het Tribeca Film Festival in april in een couture-creatie van hem en koos ze voor een catsuit van het modehuis voor de I Heart Radio Awards in maart.

Advertentie - Lees hieronder verder

De make-up

Make-up-artiest Vincent Oquendo, een bekende naam onder de sterren, vertelde tegen Refinery29 over zijn relatie met de 21-jarige bride-to-be. Zo verzorgt hij vaak haar make-up. 'Hoewel ik Haileys look niet kan voorspellen, denk ik dat ze zichzelf wil zijn,' zegt hij. 'Ik weet niet of het een moment is voor een gewaagde look. Ik denk dat ze niet heel anders is dan andere bruiden en er gewoon uit wil zien als de beste versie van zichzelf.'

Het feest

Er staan waarschijnlijk niet alleen genoeg bekende namen op de gastenlijst, ook is het aannemelijk dat er een aantal grote sterren op zullen treden tijdens het huwelijksfeest. Zo vertelde rapper Post Malone al aan TMZ dat hij het wel ziet zitten om een rol te spelen in de bruiloft. 'Ik zou het fantastisch vinden om op te treden. Gratis. Of ik word een bloemenjongen of ringdrager. Hij is heel gelukkig en ik vind het geweldig om hem zo te zien,' aldus Malone.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding