De bruidsjurk van prinses Eugenie: alles wat je wil weten

De bruidsjurk van prinses Eugenie: de ontwerper, de jurk, de sluier, de juwelen, de schoenen en meer.

Red, Ceremony, Event, Tradition, Wedding, Temple, Plant, Flower,
Getty Images

Vandaag trouwt prinses Eugenie met Jack Brooksbank: rond 12:00 uur geven zij hun ja-woord. Het grootste moment van de dag is de onthulling van Eugenie's bruidsjurk op het moment dat ze St. George Chapel in Windsor Castle binnenstapt. Wie is de ontwerper van haar bruidsjurk? Welke juwelen (inclusief tiara) draagt ze?

Getty Images

De ontwerper en de jurk

De bruid draagt een creatie van Peter Pilotto en Christopher de Vos tijdens haar speciale Royal Wedding dag. De jurk heeft een V-neklijn die rond de schouders valt, het toont overigens de littekens van een operatie die Eugenie op 12-jarige leeftijd had voor scoliose. De jurk werd laag voor laag opgebouwd, volgens het Britse paleis, van het korset en onderrok tot de aansluitende body en de volledige plooirok.

Getty Images

Het is gemaakt van jacquardzijde, katoen en viscose en de ingewikkelde stof op de bovenste laag van de jurk is gemaakt in Como, Italië. Net als de bruidsjurk van Meghan zijn een aantal belangrijke symbolen in de jurk van Eugenie verwerkt. Zo is er een Thistle for Scotland, ter ere van hun liefde voor Balmoral, Schotland; een klaverblad voor Ierland, ter ere van de familie aan moederskant van de bruid, Ferguson; en de York Rose en klimop, ter ere van het huis van het echtpaar. Ze ontmoette Pilotto en De Vos tijdens een evenement dat ze organiseerden met vrouwelijke kunstenaars in het paleis. Eugenie, die in het verleden al looks van het merk droeg, werkte nauw samen met het duo om de jurk te ontwerpen waarbij ze zich inspireerden op de jurken die eerder door leden van de familie werden gedragen.

Getty Images

Speculaties

Eerder vertelde de bruid nog: 'Ik ga aan niemand vertellen wie mijn bruidsjurk ontwerpt, maar wat ik wel kan zeggen is dat het een ontwerper is die gevestigd is in Groot-Britannië. De jurk was het enige waar ik helemaal zeker over was, ik wist meteen de ontwerper wie ik wilde vragen en de look die ik in gedachte had'. De Britse Vogue stelt dat de prinses al lange tijd fan is van het modehuis Erdem, waarvan ze tevens een zijden jurk droeg op de dag van de verlovingsaankondiging. Dit modehuis werd als meest logische optie beschouwd. Andere ontwerpers die werden genoemd waren Vivienne Westwood, die haar jurk ontwierp voor de bruiloft van prins William en Kate Middleton, en Ralph & Russo, de ontwerper achter de jurk op de verlovingsfoto's van Meghan Markle.

Getty Images

De tiara

Tijdens een Britse Royal Wedding bestaat de traditie dat de bruid een tiara draagt die afkomstig is uit de familiecollectie. Waar Meghan Markle de bandeau tiara van Koningin Mary uit 1932 droeg, draagt Eugenie nu de tiara van Greville, die in het bezit was van de moeder van koningin Elizabeth II. Opmerkelijk is dat ze geen sluier draagt, wat al eeuwenlang heel gebruikelijk is bij koninklijke bruiloften. Een andere logische keuze had de tiara van haar moeder Sarah Ferguson geweest, die Ferguson cadeau kreeg van Elizabeth en prins Philip om te dragen tijdens haar bruiloft in 1986. De tiara wordt de Greville Emerald Kokoshnik. De tiara werd in 1919 gemaakt door Boucheron voor Margaret Greville, filantroop uit Engeland. Mevrouw Greville schonk de tiara aan de moeder van de koningin - ook koningin Elizabeth, later gaf ze deze door aan de koningin - toen ze in 1942 stierf.

Getty Images

De juwelen

De tiara is niet het enige juweel dat Eugenie op haar grote dag draagt. Zo droeg ze een prachtig paar diamanten en smaragd oorbellen, die volgens de Royal Family-website van de koninklijke familie een geschenk van Jack waren.

De schoenen

De bruidsschoenen van Eugenie is een custom made ontwerp van Charlotte Olympia.

Het bruidsboeket

Het boeket van Eugenie is gemaakt door de zus van bloemontwerper Rob Van Helden, Patrice Van Helden Oakes, en bestaat uit Lily of the Valley, Stephanotis-pitten, hints van babyblauwe distels, witte rozen en klimop. Het boeket bevat ook takjes mirte van het Osbourne House. Beroemdheden zoals Pippa Middleton en Elton John werkten eerder met Van Helden samen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding