De Royal Wedding van prinses Eugenie: de leukste momenten

Op 12 oktober is de bruiloft van prinses Eugenie en Jack Brooksbank. Dit zijn de highlights van de Britse bruiloft.

Child, Dress, Ceremony, Event, Hair accessory, Bridal party dress, Headpiece, Sibling, Plant, Bridal clothing,
Getty Images

De bruiloft tussen prinses Eugenie (28) en Jack Brooksbank (31) vindt vandaag plaats. Prinses Eugenie is het nichtje van prins William en prins Harry en de dochter van prins Andrew, de broer van prins Charles. Dit zijn de leukste hoogtepunten van de tweede grootste Britse koninklijke bruiloft van het jaar.

Winderige aankomst

Het zou je trouwdag maar zijn op een van de meest winderige dagen in het Verenigd Koninkrijk. Het is herfst en daar horen natuurlijk de nodige weersomstandigheden bij. De vrouwelijke genodigden hadden het zwaar te verduren met hun hoofdaccessoires. Zo waren er meerdere bijna-Marilyn Monroe-momenten, armen die steevast omhoog staken om de hoeden vast te houden, wegvliegende accessoires. Het leverde grappige plaatjes op.

Getty Images
Getty Images
Getty Images
Getty Images

Ferguson spurt naar fans

Sarah, ook bekend als Fergie, was snel om koninklijke fans te begroeten door uit de auto te springen en opgewonden te wijzen naar alle aanwezigen. Spontaan als ze is ging ze als enige royal uit de koninklijke familie hen begroeten.

Getty Images
Getty Images

Zus Beatrice leest voor

Prinses Beatrice was het eerste bruidsmeisje van haar zus op de koninklijke bruiloft en een van haar taken was dan ook om een korte lezing te geven. Beatrice, gekleed in een koningsblauwe jurk van Ralph & Russo, las een fragment voor uit de klassieke roman 'The Great Gatsby' van F.Scott Fitzgerald. Royal expert Rebecca English verklaarde op Twitter dat het stuk dat Beatrice voorlas, waarin het personage van Nick Carraway de glimlach van Jay Gatsby beschrijft, Eugenie doet denken aan Jack.

This content is imported from Twitter. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Groot litteken zichtbaar

Eugenie draagt vandaag een bruidsjurk van Peter Pilotto en Christopher de Vos tijdens haar huwelijksdag. De jurk heeft een V-neklijn die langs de schouders valt, het toont overigens het grote litteken van een scoliose-operatie die Eugenie op twaalfjarige leeftijd had. De jurk is zo ontworpen dat het litteken zichtbaar zou zijn. De prinses besteed nog steeds veel tijd in het bekender maken van de ziekte. 'Ik denk dat je de manier waarop schoonheid nu aanzien wordt kan veranderen,' zei Eugenie voor haar huwelijk. 'En je kunt mensen je littekens laten zien. Ik denk dat het heel bijzonder is om daar voor op te komen.'

Getty Images

Bekende kids

Bruidskindjes in overvloed. Zo waren er de twee jongens prins George en Louis, de zoon van bankmagnaat JP Morgan. Er waren ook zes meisjes waaronder prinses Charlotte en Theodora, het dochtertje van Robbie Williams. Ook de dochters Savannah en Isla van Peter en Autumn Phillips zaten in het groepje. Mia Tindall, de dochter van prinses Anne en haar man Mike Tindall en Maud Windsor, Eugenie's peetdochter en de dochter van Lord Frederick Windsor en zijn vrouw, Sophie Winkleman konden ook niet ontbreken. En gelukkig blijven kinderen gewoon kinds, ook tijdens officiële gelegenheden als deze. Van ongelukkig wegvliegen door de hevige wind tot trompetteren tijdens de ceremonie. Ook waren alle kinderen gekleed in lookjes van de Londense Amaia Arrieta.

Getty Images
Getty Images
Getty Images
This content is imported from YouTube. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Imposante gastenlijst

Naast alle leden van de koninklijke familie - ja, ook Pippa Middleton die hoogzwanger is, waren er een tal van beroemdheden aanwezig. Het koppel is goed bevriend met meer dan een handvol artiesten en deze waren ook in grote getallen aanwezig. Van zangeres Ellie Goulding en topmodel Cara Delevingne tot Naomi Campbell, Kate Moss, Liv Tyler, James Blunt, Robbie Williams, Pixie Geldoff, Demi Moore, Rianne Ten Haken, Poppy Delevingne en zelfs de Ierse bokser Conor McGregor. Bekijk hier de beelden wanneer de bekenden aan Windsor Castle arriveren.

Bevende bruidegom

De nerveuze bruidegom Jack worstelt met Eugenie's trouwring wanneer hij deze op het officiële moment rond de vinger van de bruid wil schuiven. Eugenie kalmeert haar duidelijk zichtbaar emotionele echtgenoot met een 'hold my hand'. Begrijpelijk dat hij nerveus is met zoveel camera's op hem gericht.

Getty Images

Herfstige bruidstaart

Het echtpaar koos voor hun speciale dag een red velvet chocoladetaart, geïnspireerd door de kleuren van de herfst - die ze zullen aansnijden tijdens hun middagsreceptie in Windsor Castle. Het koppel vertrouwde de Londense Sophie Cabot toe om deze taak op zich te nemen.

Getty Images
This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding