Priyanka Chopra getrouwd in spectaculaire bruidsjurk van Ralph Lauren

De Indiase actrice en Amerikaanse zanger zeiden het ja-woord in een traditionele Hindu-ceremonie in India.

Priyanka Chopra bruidsjurk
Getty Images voor Hello magazine

De Indiase actrice Priyanka Chopra (36) en de Amerikaanse zanger Nick Jonas (26) zijn getrouwd in India dit weekend. Op zaterdag traden ze in het huwelijk in een Christelijke ceremonie onder leiding van Nicks vader, op zondag volgde een traditionele Hindu ceremonie in Jodhpur, een stad in het noordwesten van India.

Advertentie - Lees hieronder verder

Voor de Christelijke ceremonie zaterdag, droeg Priyanka een spectaculaire custom bruidsjurk van Ralph Lauren, waar maar liefst 1826 uur aan handwerk in zit en meer dan twee miljoen pailletten in zijn verwerkt. De tule sluier was maar liefst 23 (!) meter lang. Nick Jonas droeg ook een pak van het Amerikaanse modehuis. Op zondag vond de Hindu huwelijksvoltrekking plaats, waarvoor Priyanka een prachtige dieprode lehanga droeg, een traditionele Indiase bruidslook ontworpen door de bekende ontwerper Sabyasachi Mukherji.

Voor de Christelijke huwelijksvoltrekking op zaterdag was Priyanka nog gekleed in een kleurrijke jurk van Indiase makelij. Na de huwelijksceremonie volgde een uitgebreid diner en een after-party dat doorging tot in de late uurtjes. Priyanka deelde op haar Instagram-account een aantal inkijkjes in de avond, waaronder een 'fanatieke zang- en dans-wedstrijd tussen de families, dat eindige zoals altijd in een geweldige viering van de liefde', aldus Chopra. Voor het avondprogramma had Priyanka een fonkelende zilveren sarie met gouden borduursels aangetrokken met diamanten juwelen. 'Het is een geweldige start van een leven lang samenzijn voor onze families en vrienden', aldus Priyanka over de bruiloft en de Sangeet, de avond met muzikale optredens van de families, een pre-bruiloft Hindu traditie.

Advertentie - Lees hieronder verder

Voor de Hindu ceremonie op zondag was het paleis van Jodhpur was voor de gelegenheid omgetoverd tot een roze, paars en oranje paradijs, het kleurthema van de bruiloft en de dresscode voor de gasten. Jonas kwam op traditionele wijze aan, op een versierd paard en met tulband, op de locatie, waarna het stel een ronde deed op een olifant door de tuinen van het paleis. Chopra droeg hiervoor een rode sari en Jonas' was gekleed in een traditioneel pak.

Waar was goede vriendin Meghan Markle?

Meghan Markle, een van de beste vriendinnen van Priyanka, was overigens niet aanwezig op de bruiloft. Zowel Meghan als Harry waren uitgenodigd voor alle ceremonies, maar 'gelet op het feit dat er veel gereisd zou moeten worden voor Meghan, die nu vijf maanden zwanger is, is er besloten niet te gaan,' aldus een bron aan de Amerikaanse Harper's Bazaar.

Wil je meer weten over de bruiloft? Priyanka en Nick staan deze maand op de cover van de Amerikaanse Vogue en doen daar uitgebreid hun verhaal.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding