Volgens Prinses Eugenie was haar tweede trouwjurk geïnspireerd op Grace Kelly

'Ik wilde een reception dress in lijn met de look van Grace Kelly in To Catch a Thief', aldus Prinses Eugenie.

Suit, Clothing, Dress, Gown, Formal wear, Fashion, Wedding dress, Haute couture, Tuxedo, Bridal clothing,
The Royal Family

De bruidsjurk van Prinses Eugenie, van de hand van Peter Pilotto en Peter Vos, was al indrukwekkend, maar ook haar tweede jurk voor de receptie sprong in het oog. Deze heeft bovendien een bijzonder verhaal, want de look is geïnspireerd op een andere iconische royal: prinses Grace Kelly. Volgens protocol zijn leden van het koninklijk huis ietwat gelimiteerd, dus het is niet verwonderlijk dat ze de kunst van elkaar afkijken.

Prinses Grace

Prinses Eugenie is bovendien bijzonder openhartig over haar stijlinspiratie. In een interview over haar trouwjurk — die wordt geëxposeerd in Windsor Castle — heeft meer verteld over haar uiterst elegante reception dress. Over de zachtroze chiffon Zac Posen-jurk onthult zij dat ze Prinses Grace van Monaco in haar achterhoofd had voor het design: 'Ik wilde iets in lijn met de look van Grace Kelly in To Catch a Thief. Die referentie heb ik getoond aan Zac en hij kwam met een prachtig zijde, die hij had gevonden in Manchester. Elke drapeer-effect, elk klein detail, elk knoopje, het is allemaal met de grootste aandacht en oog voor detail door hem en zijn team uitgevoerd.' Als je de strapless chiffon maxi-jurk ziet die Kelly droeg in de film, zie je gelijk het zachte drapeer-werk en plooien rondom het lijfje terug. Voor de Britse prinses bestond het eindresultaat uit een pastelroze prachtjurk, met lange mouwen, een lage rug en een transparante cape. Posen deelde later dat deze ook was handgeborduurd met witte rozen – 'de witte roos van York' als symbool van haar vaders hertogdom – ter toevoeging om de cape op zijn plek te houden.

Pink, Dress, Clothing, Gown, Peach, Fashion, Blond, Shoulder, Haute couture, Wedding dress,
Getty Images

Greville Emerald Kokoshnik-tiara

In hetzelfde interview vertelde Prinses Eugenie ook iets meer over de briljante kokoshnik-stijl tiara die ze op haar grote dag droeg, waarbij ze het een 'geweldige' ervaring noemde. De tiara werd in 1919 gemaakt door Boucheron voor Margaret Greville, filantroop uit Engeland. 'Ik had nog nooit in mijn leven een tiara gedragen,' vertelt de newly wed: 'Het was geweldig om zo'n historisch juweel uit de geschiedenis van mijn grootmoeder te dragen. Het was een trots moment.' De koninklijke bruiloft was een sprookje, die je hier in zijn geheel kunt terugzien. Met veel memorabele momenten, waaronder opvallende gasten en de eveneens goedgeklede bruidskindjes.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding