Als je naar hem kijkt en hij al lang naar jou bleek te staren. Als je in zijn oor fluistert: ‘I will love you until the stars go out, and the tides no longer turn.’ Als je voelt dat je op twee momenten bij hem wil zijn: nu en voor altijd ... Dan weet je dat het echte liefde is, eeuwige liefde. Liefde die je wilt bezegelen met een verbintenis voor het leven.

In deze Vogue Love & Wedding Issue nemen we je mee naar bijzondere bruiloften, voltrokken over de hele wereld, waar we bij de ontroerendste momenten mochten aanschuiven. Daarmee gunt deze special je een intieme blik in de trouwalbums van vijfentwintig bruiden en grooms.

Veil, Text, Book cover, Bride, Bridal veil, Font, Wedding dress, Bridal accessory,
De cover van de allereerste Vogue Wedding van Vogue Nederland.
Getty Images

Vogue Wedding volgt het verloop van de Grote Dag. We beginnen met de voorbereidingen, waar de bruiden nog even in bad liggen of in de make-up gaan − hun laatste momenten als single. We zijn bij de meest fantastische ceremonies, waarvoor de aanstaanden elk met hun eigen helikopter aan komen vliegen (Pelayo Díaz en Andy McDougall). En waarna het pasgetrouwde koppel na het jawoord in de oceaan springt (Ally Hilfiger en Steve Hash). We schuiven aan bij lunches en speeches en dansen tot het ochtendgloren op de meest fashionable feesten.

Lisa Marie Origliasso (hier links op de foto), eind 2018 getrouwd met Logan Huffman, schreef ons over haar reportage in dit issue: ‘It is an incredible honour I will truly treasure forever. Thank you for making this fairy tale transcend into 2019 for me. I literally screamed, when I received your request.’ Een persoonlijke, liefdevolle mail die mij zeer raakte. Marisca Voskamp vertelt over haar buitengewone huwelijk met Andre van Noord – een liefdesverhaal dat te vroeg eindigde. Bewonder ook het huwelijk van Chiara Ferragni en haar Fedez, dat gerust tot de extravagantste bruiloften van de afgelopen tien jaar mag worden gerekend.

Hoewel ik heus het een en ander wist over trouwen, heb ik ook veel opgestoken. Er bestaan bijvoorbeeld speciale ‘werpboeketten’ die je gooit naar je vrijgezelle vriendinnen of vrienden, zodat je eigen trouwboeket ongehavend blijft. En de Cathedral-Length-sluier is een fenomeen dat ik niet meer van mijn netvlies krijg; die van Priyanka Chopra op de cover van dit nummer is 22 meter lang. Hoe het ook zij, blijf bij jezelf. En vier het feest van de liefde zoals alleen jullie dat kunnen.

x

Karin Swerink