Vogue Wedding: trouwen in een privèdorp in Zuid-Frankrijk is een droom die geen bedrog is

Deze prachtige trouwlocatie in Gascogne in Zuid-Frankrijk is de ultieme locatie voor een droomhuwelijk.

Alexandra Carl
Polina Vinogradova

Het allereerste Vogue Love&Wedding Issue neemt je mee naar bijzondere bruiloften over de hele wereld, van Chiara Ferragni en haar Fedez, Priyanka Chopra en Nick Jonas, tot Ally Hilfiger en Steve Hash. Maar ook: de mooiste trouwlocaties, honeymoon bestemmingen en al de trouwinspiratie die je je maar kunt wensen. Vogue Wedding ligt al vanaf dinsdag 16 april in de winkel en is hier online te bestellen. Lees hieronder de preview van de reportage over deze prachtige trouwlocatie in Gascogne, Zuid-Frankrijk.

Zonnebloemen tot aan de horizon. Het hooi in grote wielen op de velden. De TGV komt er niet en de autoroute is allang gestopt. Daar, diep in Zuid-Frankrijk, op het platteland van de Gascogne, kocht de Franse ondernemer Frédéric Coustols ruim veertig jaar geleden een verlaten dorp. Frédéric groeide op in de Gascogne en toen hij er terug was voor familiebezoek, werd hij getipt door de plaatselijke bakker. Of hij niet geïnteresseerd was in een aantal van de huizen die leegstonden op de heuvel net buiten het kunststadje Lectoure. Een paar? Hij ging kijken en kocht ze allemaal.

Gascogne privedorp voor bruiloft
Als je aan komt rijden slingert de weg zich omhoog naar het dorp dat op de top van de heuvel op je wacht.
Stephanie Pander

Persoonlijk tot in detail

Net als in Lissabon heeft de Fransman ook in de Gascogne tijd noch moeite gespaard voor de duurzame restauratie van ‘zijn dorp’. Zo heeft hij meerdere ruïnes in de omgeving opgekocht om voldoende oorspronkelijke stenen, dakpannen en kozijnen te bemachtigen en struinde hij talloze antiekmarkten en brocantes af om de huizen weer tot leven te wekken. Als je nu door de grote toegangspoort stapt, lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Nergens asfalt of praktische oplossingen van kunststof of aluminium. Perfect imperfection en vooral persoonlijk tot in detail. Frédéric omschrijft zichzelf het liefst als ‘verzamelaar van landschappen’. Hij koopt verlaten dorpen, vervallen kastelen, zelfs eilanden als het moet. Het doel is deze plekken en objecten duurzaam te herstellen, zodat het erfgoed bewaard blijft en zowel de lokale bevolking als bezoekers ervan kunnen genieten. Hij doet dat met grote gedrevenheid en visie; met het herstel van Castelnau des Fieumarcon oogstte hij binnen en buiten Frankrijk veel lof.

Alexandra Carl Soul Companion
’Dat een in eerste instantie complete vreemde je zielsverwant blijkt te zijn, je levensgezel, dat is zoiets magisch en bijzonders.’ Stylist en fashion director Alexandra Carl en haar man, filmmaker Jacob John Harmer, 4 augustus 2018
Polina Vinogradova

Wil je meer wedding inspiratie opdoen en de volledige reportage over deze idyllische plek lezen? De nieuwe Vogue Wedding met Priyanka Chopra op de cover, en nog 24 andere spectaculaire bruiloften, ligt vanaf nu in de winkel en is hier online te bestellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding