De trouwjurk van Kate Middleton: alles wat je wilt weten

Van de ontwerper en de jurk tot de sluier en juwelen.

Getty Images

Kate Middleton is al jarenlang gelukkig getrouwd met haar man prins William. Het huwelijk van het royal koppel vond plaats in Westminster Abbey op 29 april 2011, waar de hele wereld getuige was op het moment dat zij elkaar het ja-woord gaven. Vandaag is het precies acht jaar geleden dat het koppel in het huwelijksbootje stapte. De bruid droeg voor haar grote dag een bijzondere trouwjurk, die tot op het moment van vandaag nog steeds een van de meest besproken (en gekopieerde) koninklijke bruidsjurken van de afgelopen jaren is. Lees hier alles wat je moet weten over dit iconische ontwerp, dat Kate Middleton droeg op haar romantische royal wedding.

Getty Images

De ontwerper

Welke jurk Kate Middleton droeg en naar de hand van welke ontwerper hij zou zijn werd pas onthult op het moment toen de bruid uit de auto stapte en Westminster Abbey binnenstapte voor de huwelijksceremonie. Duidelijk werd dat Kate een sneeuwwit ontwerp droeg van Brits modehuis Alexander McQueen, ontworpen door diens creative director Sarah Burton. Kate was onderdeel van het ontwerpproces, waar ze de koninklijke traditie wilde samenvoegen met haar moderne gevoel voor stijl.

Getty Images

De jurk

De kant van Kate's trouwjurk is gemaakt op de Koninklijke School voor Handwerk, waar verschillende mensen urenlang hebben gewerkt aan de kanten details van de jurk die werd gemaakt van Engelse- en Chantilly kant. Op het kanten lijfje waren figuren van rozen, distels, narcissen en klavertjes vier op een subtiele manier afgebeeld met behulp van een negentiende-eeuwse techniek. Hier zat een speciale boodschap achter en bracht een waar eerbetoon aan Groot-Brittannië. De planten representeren de nationale emblemen van de vier landen in het Verenigd Koninkrijk: Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland. De achterkant van Kate's jurk omvatte een gevouwen detaillering aan de achterkant, gemaakt van ivoor en witte satijnen stof. In echte McQueen-stijl werd het lijfje smaller in de taille. De achterkant van Kate's jurk werd bij elkaar gehouden door 58 met organza bedekte knopen. De sleep van de jurk was ongeveer 2,5 meter lang. De geschatte waarde van de bruidsjurk wordt gezet op 260.000 duizend euro. Sinds de bruiloft zijn talloze replica's van de jurk geproduceerd. Ook de schoenen die gemaakt zijn van ivoor kleurig satijn en kant, werden ontwerpen door Sarah Burton.

Getty Images

Ook koos Kate voor een tweede trouwjurk die ze droeg na de ceremonie en tijdens het feest. Dit betrof een meer simpele jurk gemaakt van zijden en tevens ontworpen door Sarah Burton. De jurk bevatte een met diamanten versierde riem en een sweetheart halslijn.

Getty Images

De sluier

Kate's sluier is tevens gemaakt op de Koninklijke School voor Handwerk en gemaakt met handgeborduurde bloemen. De prachtige sluier werd op zijn plaats gehouden door een Cartier-tiara, die Kate leende van koningin Elizabeth, die zij op haar 18e verjaardag cadeau kreeg van haar ouders.

Getty Images

De juwelen

Kate droeg tijdens haar grote dag bijzondere oorbellen van Robinson Pelham. -Deze diamanten oorbellen kreeg Kate cadeau van haar ouders die speciaal voor haar werden ontworpen met als inspiratie het familiewapen van de familie Middleton. De verlovingsring is een voormalige ring van wijlen prinses Diana, een ovale blauwe Ceylon saffier omringd met veertien diamanten. De traditionele gouden trouwring die netjes naast de verlovingsring van de hertogin zit, is gemaakt van de koninklijke familie's Welsh geelgoud en is vergelijkbaar met dezelfde die koningin Elizabeth II draagt.

Getty Images

Het boeket

Kate's boeket werd ontworpen door Shane Connolly. De gekozen bloemen waren Kate's lievelingsbloem de hyacint, lelietjes-van-dalen en mirte. Elke bloem heeft een symbolische betekenis: lelies voor de terugkeer van geluk, hyacinten voor langdurige liefde en mirte als teken van het huwelijk.

Wil je meer wedding inspiratie opdoen? De nieuwe Vogue Wedding met Priyanka Chopra op de cover, en nog 24 andere spectaculaire bruiloften, ligt vanaf nu in de winkel en is hier online te bestellen.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton