Zo zag de Royal Wedding van Gabriella Windsor eruit

Queen Elizabeth's nichtje Ella trouwde afgelopen weekend met haar verloofde in Windsor Castle.

Bride, Wedding dress, Gown, Photograph, Dress, Ceremony, Bridal clothing, Wedding, Marriage, Veil,
Getty Images

Afgelopen weekend vond er wederom een royal wedding plaats in het Verenigd Koninkrijk. Queen Elizabeth's nichtje Lady Gabriella Marina Alexandra Ophelia Windsor, ook wel Ella genoemd, trouwde met financier Thomas Kingston tijdens een romantische ceremonie. De bruiloft viel op de dag vóór het een-jarig jubileum van het huwelijk van Meghan Markle en Prins Harry, die vorig jaar elkaar het ja-woord gaven.

Trouwlocatie

Na de royal wedding van Prins Harry en Meghan Markle en de bruiloft tussen Prinses Eugenie en haar vriend Jack Brooksbank, vond afgelopen weekend de derde royal wedding in korte tijd plaats. Na hun verloving vorig jaar, trouwden Lady Ella en Kingston op dezelfde locatie waar de royal wedding van prins Harry en Meghan Markle plaatsvond. Het koppel werd gehuwd in de St. George's kapel in Windsor Castle. De receptie en het feest vonden eveneens plaats in Frogmore House, waar de genodigden naar verluidt nog feestten tot in de late uurtjes.

Veil, Bridal veil, Bridal accessory, Wedding dress, Bride, Gown, Dress, Bridal clothing, Clothing, Marriage,
Getty Images

De jurk

Voor de grote dag was de bruid gekleed in een tule en kanten jurk van de Italiaanse ontwerpster Luisa Beccaria. In een interview met de Amerikaanse Vogue vertelt de ontwerpster hoe het ontwerpproces in zijn werk ging: 'voor haar trouwjurk wilde Ella niet te veel referenties maken naar het verleden of iets té formeels doen. Toch hebben we geprobeerd een klein beetje traditie in het ontwerp te verwerken. Ella wilde een klassieke jurk zonder te veel volume. Het ontwerp is daarom vrij dun aan de voorkant, waardoor haar figuur subtiel wordt getoond. De achterkant van de jurk beval een lange sleep. We hebben veel verschillende lagen roze- en crèmekleurige tule gebruikt zodat de perfecte kleurencombinatie ontstaat', aldus de ontwerpster. Naast de verschillende lagen tulle bevat de jurk subtiel geborduurde bloemen-details.

De juwelen en het boeket

De jurk werd gecombineerd met een sluier van zes meter die was vastgemaakt met een diamanten tiara die ooit toebehoorde aan Marina van Griekenland en Denemarken, de grootmoeder van de bruid. Zij trouwde in de jaren 30' in Westminster Abbey met Prins George, Hertog van Kent. Het boeket van Gabriella had een achterliggende betekenis, waar de bruid een combinatie van rozen die de naam Ella dragen en mirte droeg, een klassieke koninklijke bloem.

Bride, Veil, Wedding dress, Gown, Bridal veil, Photograph, Bridal accessory, Dress, Bridal clothing, Facial expression,
Getty Images

De gasten

Prins Harry was zonder Meghan Markle aanwezig op de bruiloft. Meghan bleeft thuis met hun pasgeboren zoon, baby Archie. Ook Prins William en Kate Middleton waren niet aanwezig door andere verplichtingen. Andere gasten waren de ouders van de bruid, prinses en prins Michael van Kent, prinses Sarah Ferguson, prinses Anne, James Middleton, Pipa Middleton, Alizee Thevenet, Sophie Winkleman en Lady Amelia Windsor. Koningin Elizabeth was ook aanwezig op het feestelijke evenement, en verscheen in een felroze look en bijpassende hoed.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding