Dit is de ware betekenis achter de bruidsjurk van Meghan Markle

Clare Waight Keller onthult dat de jurk veel symbolischer is dan in eerste instantie werd gedacht.

Door de tijd heen heeft Meghan Markle haar eigen unieke manier gevonden om zich als een lid van de koninklijke familie te kleden middels verassende en stijlvolle looks. Ook tijdens de royal wedding verruilde Meghan traditie voor pure eenvoud met haar Givenchy trouwjurk. Nu maakt Givenchy's ontwerper Clare Waight Keller bekend wat de ware achterliggende boodschap is van haar bijzondere bruidslook.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Symboliek

In een interview met de Britse Grazia doet Clare Waight Keller een boekje open over de samenwerking tussen haar en Meghan voor het ontwerpen van de trouwjurk voor Meghans royal wedding met Prins Harry. Keller onthult dat de jurk veel symbolische betekenis heeft. Ze vertelt dat Meghan een ware verandering te weeg wilde brengen met het ontwerp van haar jurk, en de tradities van het Britse koningshuis te herzien. 'We hadden het over de ceremonie, de gevolgen van haar komst in de koninklijke familie en wat haar rol in de toekomst zou zijn. We hebben gesproken over welke boodschap ze wilde uitbrengen en welke emoties ze wilde overdragen. Ze wilde een nieuw idee representeren over een manier waarop vrouwen van de koninklijke familie zich mogen kleden', vertelt Waight Keller aan Grazia. De jurk onderstreept de onafhankelijkheid van Meghan door het eenvoudige ontwerp, terwijl ze ook de traditie respecteerde door de bedekkende details.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Detail

Hoewel Meghan koos voor eenvoud in het ontwerp van haar jurk, was er een zeer complex detailniveau dat in het ontwerp moest worden meegenomen. 'Het zijn de kleine dingen die opeens ontzettend kunnen opvallen als je voor een eenvoudig ontwerp kiest. Alles doet er toe - de halslijn die precies goed moet vallen, de lengte van de mouwen, en de zoom aan de voorkant die precies twee centimeter korter was zodat je de punt van haar schoenen kon zien en het eruit zag alsof ze zweefde', aldus Keller.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle