Zangeres Ellie Goulding trouwt in custom bruidsjurk van Chloé

Het kostte meer dan 640 uur (!) om de extravagante trouwjurk te maken.

ellie-goulding-bruiloft-chloe
James Hardisty - PA ImagesGetty Images

Wacht even, vond er dit weekend weer een royal wedding plaats? Hoewel de trouwjurk, de locatie en de gastenlijst het zeker doen vermoeden, was het geen royal die in het huwelijksbootje stapte. Niemand minder dan de Britse zangeres Ellie Goulding trouwde met haar grote geliefde Caspar Jopling in de York Minster, de kathedraal van de Engelse plaats York. Zo'n extravagante bruiloft vraagt natuurlijk om een nog extravagantere jurk, en wel een custom variant van het Franse modehuis Chloé.

Ellie Gouldings bruidsjurk van Chloé

Voor haar grote dag droeg de 32-jarige zangeres een elegante, Victoriaanse bruidsjurk met lange mouwen, ontworpen door Natacha Ramsay-Levi, creative director van Chloé. De traditionele jurk van crêpe had een kraag met ruches en kant, en een tule sleep van zijde – beide voorzien van de initialen van het koppel.

Daarnaast was de handgemaakte jurk bezaaid met geborduurde witte York-rozen van glas, een liefdevol eerbetoon aan Caspar, die in Yorkshire geboren is. Zoveel details vragen om enorm veel handwerk. Zo duurde het naar verluidt meer dan 640 uur (!) om de zijden crêpe-bruidsjurk te maken, en nog een extra 591 uur voor de meterslange sleep.

Ellie Goulding wedding
Ellie Goulding en Caspar Jopling tijdens hun bruiloft in York.
Peter Byrne - PA ImagesGetty Images
This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

De keuze voor een Victoriaanse trouwjurk van het Franse modehuis was niet moeilijk voor Goulding, zo vertelde ze tegen Just Jared. 'Ik was zo blij om samen te werken met Natacha van Chloé voor mijn trouwjurk. Ik ben al jarenlang fan van het modehuis en het team, dus het voelde goed dat Chloé een belangrijk onderdeel werd van mijn speciale dag,' aldus de zangeres. 'Natacha is een zeer getalenteerde ontwerpster en ik bewonder haar werk sinds dag één. Ik heb mij nog nooit zo speciaal gevoeld toen ik voor de eerste keer de jurk aantrok tijdens een fitting in Parijs. Het was ongelooflijk om zoveel vakmanschap en aandacht voor details te zien.'

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Gastenlijst

Voor de bruiloft van Ellie en Caspar waren vele bekende gezichten uitgenodigd. Zo stonden niet alleen de Britse prinses Eugenie en haar man Jack Brooksbank, en prinses Beatrice en haar vriend Edoardo Mapelli Mozzi op de gastenlijst, ook waren het inmiddels verloofde koppel Katy Perry en Orlando Bloom van de partij, evenals James Blunt, Jimmy Carr en Sienna Miller (die een paar dagen ervoor nog de rode loper van het Venetië Film Festival sierde). Perry was gekleed in een jurk met waterverf-print van de Nederlandse ontwerper Sander Lak van Sies Marjan, Miller droeg een jurk van Alessandra Rich en de Britse prinsessen waren gehuld in The Vampire's Wife (Beatrice) en Peter Pilotto (Eugenie). Bekijk hier Ellie's tweede trouwjurk, die minstens even mooi was.

ellie goulding wedding
Katy Perry en Orlando Bloom als gasten bij de bruiloft van Ellie en Caspar in York.
Peter Byrne - PA ImagesGetty Images

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding