De favoriete ontwerper van Meghan Markle en Michelle Obama komt nu met een bruidscollectie

Het Londense modelabel Safiyaa lanceert voor het eerst een collectie bruidsjurken.

safiyaa-bridal-collectie
Safiyaa

Net anderhalf jaar te laat voor Meghan Markle, maar liefhebbers van de stijl van de hertogin kunnen binnenkort trouwen in één van haar favoriete modelabels. En dan hebben we het natuurlijk over het Londense modehuis Safiyaa. Doet geen belletje rinkelen? Herinner je nog Meghans hemelsblauwe jurk met cape die ze droeg tijdens de royal tour van vorig jaar in Fiji (en waarin haar beginnende baby bump voor het eerst goed te zien was)? Precies die ontwerper bedoelen we dus. Dat Britse modelabel lanceert nu voor het eerst een bruidscollectie.

Londens modehuis Safiyaa

Safiyaa werd in 2011 opgericht door Daniela Karnuts, die het hoog tijd vond voor een sophisticated maar praktische garderobe voor de moderne vrouw. 'Ik zocht altijd naar waardige kleding die tegelijkertijd ook comfortabel was. Wat ik vond was altijd of heel erg duur of heel seizoens- en trendgericht,' vertelt de ontwerpster in een interview met de Amerikaanse Vogue. Dus creëerde ze een compleet nieuwe modelijn met business en evening wear die zowel comfortabel als elegant is (met een speciale stof die niet kreukelt). Daar is niet alleen Meghan Markle groot fan van, maar ook former first lady Michelle Obama wordt regelmatig in de chique ontwerpen van het Londense label gezien.

meghan-markle-zwangerschap-looks
Meghan Markle in een ontwerp van Safiyaa tijdens de royal tour in Fiji, 2018.
Pool/Samir HusseinGetty Images

Bridal-collectie

Na het succes van Safiyaa's reguliere lijn komt het merk nu met een bridal-collectie, bestaande uit moderne, gestroomlijnde trouwjurken die een alternatief bieden voor traditionele bruidskleding. Nadat Karnuts meerdere keren werd gevraagd om haar verfijnde creaties ook in het wit uit te brengen, kreeg ze het idee om een complete lijn aan bruidsmode te ontwerpen. De bridal-collectie bestaat zowel uit jurken als pakken en jumpsuits, gemaakt van Safiyaa's speciale crepe-stof. 'Ik denk dat veel vrouwen zoiets willen dragen als ze naar het altaar lopen,' zegt Karnuts tegen Vogue US. 'En zelfs de bruid die een grote bruidsjurk wil dragen heeft iets (makkelijkers) nodig voor het oefendiner en de receptie.' Daar heeft de Londense ontwerpster zeker een punt. Bekijk de bridal-collectie, die te koop is via de website van Safiyaa en via Moda Operandi, in onderstaande gallery.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding