Alles wat we weten over prinses Beatrice's royal wedding

Er klinken opnieuw royal wedding bells binnen de Britse koninklijke familie.

Prinses Beatrice en haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi stappen binnenkort in het huwelijksbootje.
Getty Images

Aan royal weddings was er de afgelopen jaren geen gebrek. Na de bruiloft van Meghan Markle en prins Harry, trouwde in juni prinses Eugenie met haar vriend Jack Brooksbank en gaf Lady Gabriella Windsor het ja-woord aan Thomas Kingston. Ook prinses Beatrice maakte eerder bekend in het huwelijksbootje te zullen gaan stappen met haar verloofde Edoardo Mapelli Mozzi. Dit is alles wat we tot nu toe weten over de royal wedding van het nichtje van prins Harry en William.

Bruiloft prinses Beatrice

Hoewel er eerder werd gesproken van een bruiloft in januari dit jaar, lijkt het koppel nu een gloednieuwe datum te hebben gekozen voor hun bruiloft. Volgens People Magazine is het paar bezig hun royal wedding te plannen tijdens aankomende lente, op 29 mei. In tegenstelling tot haar jongere zus prinses Eugenie, die in oktober 2018 met haar man Jack Brooksbank trouwde, vertelde een bron dat Beatrice en Mozzi van plan zijn om een ingetogen bruiloft en feest te geven met een beperkt aantal gasten.

Locatie in Londen

Eerder werd gemeld dat de receptie zou plaatsvinden in Buckingham Palace. Nieuwe bronnen vertellen dat de kans groot is dat de ceremonie zal plaatsvinden in de buurt van het paleis, in de Koninklijke Militaire Kapel. Dit betekent dat deze bruiloft de eerste royal wedding is sinds Kate Middleton en Prins William trouwde in Westminster Abbey in 2011. Prins Harry en Meghan Markle trouwde in de St George's Chapel in Windsor Castle dat officiel buiten Londen ligt.

Controverse

Een bron onthulde tevens aan People dat Beatrice door haar vader, prins Andrew, wil worden gebracht naar het altaar tijdens de ceremonie. Prins Andrew ligt echter momenteel sterk onder vuur, wegens zijn vermeende connecties met Jeffrey Epstein en handelingen van seksueel wangedrag. Zo beweert Virginia Giuffre dat ze werd verhandeld door Epstein en beweert dat ze werd gedwongen om seks te hebben met het koninklijk familielid bij drie verschillende gelegenheden tussen 2001 en 2002. Prins Andrew ontkende echter dat hij ooit Giuffre heeft ontmoet. De zoon van Queen Elizabeth was daarom niet aanwezig op het verlovingsfeest van zijn dochter en haar verloofde. Door de controverse werd Andrew gedwongen afstand te doen van zijn koninklijke taken.

Verloving en verlovingsring

Prinses Beatrice kondigde vorig jaar haar verloving aan met Mozzi, een projectontwikkelaar van Italiaanse afkomst. Ze onthulde dat hij haar de grote vraag had gesteld tijdens een romantische vakantie in Italië afgelopen september. Beatrice ontving een bijzondere verlovingsring van haar vriend, een Art Deco-ontwerp afkomstig van de Britse juwelier Shaun Leane. De met diamanten bezaaide ring bestaat uit een ronde diamant in het midden, met daaromheen verschillende langwerpige diamantjes. Officiële verlovingsportretten werden geschoten door Beatrice's zus Eugenie en fotograaf Misan Harriman, die intieme zwart-witfoto's van het paar via Twitter deelde.

Bruidsjurk

Hoewel er nog niks bekend is gemaakt over de ontwerper die de trouwjurk van de prinses zou kunnen ontwerpen voor haar grote dag, zijn er verschillende modehuizen die een voor de hand liggende keuze zouden zijn. Zo lijkt het label Ralph & Russo een grote kans te maken doordat de prinses vaak verschijnt in een ontwerp van het modehuis. Beatrice droeg tevens een jurk van de ontwerpers tijdens Eugenie's bruiloft, waar ze bruidsmeisje was. Andere potentiële kanshebbers die Beatrice in het verleden heeft gedragen, zijn Alberta Ferretti waarvan ze een jurk droeg tijdens het Met Gala in 2018, Roksanda, het modelabel dat haar jurk ontwierp voor de bruiloft van Prins Harry en Meghan en Emilia Wickstead, wiens ontwerp ze droeg tijdens Trooping the Color afgelopen jaar.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding