Koninklijke fotograaf onthult de favoriete trouwfoto van Kate Middleton

Op het jubileum van het koninklijke paar onthulde hij welk verassende beeld haar lievelings is.

prins william en kate middleton op hun trouwdag, 29 april 2011
Chris JacksonGetty Images

Kate Middleton en prins William vierden onlangs hun negende huwelijksjubileum, op woensdag 29 april. Op die dag in 2011 was het de eer aan fotograaf Samir Hussein die de soon-to-be hertog en hertogin van Cambridge mocht vastleggen. Terugkijkend op die speciale dag onthult Hussein nu welke van zijn iconische foto's de absolute favoriet is van Kate.

De bruiloft van Kate Middleton en prins William

Het is alweer negen jaar geleden dat Kate Middleton en prins William onder het toeziend oog van miljoenen mensen in het huwelijksbootje stapten. Op 29 april 2011 stonden duizenden mensen klaar voor Westminster Abbey in Londen, wachtend op de big arrival van Kate. Ze verscheen in een prachtige jurk ontworpen door Sarah Burton van Brits modehuis Alexander McQueen – een modemoment dat niemand zal vergeten. In de jaren sinds hun huwelijk zijn Kate en William ouders geworden van drie kinderen: prins George, prinses Charlotte en de tweejarige prins Louis.

Bekijk de meest iconische bruidsjurken aller tijden, inclusief die van Kate

Kate's lievelingsfoto

Gedurende de dag waren er uiteraard een hoop geplande fotomomenten die zorgden voor de nodige iconische beelden: een stralende Kate en William op het balkon van Buckingham Palace, de familiefoto's en het pasgetrouwde koppel dat net de kerk uitkomt, bijvoorbeeld. De foto die Kate het meest koestert, is een veel spontaner beeld: zij die met haar vader de kerk binnenloopt en nog één keer omkijkt naar de massa mensen die haar stonden aan te moedigen, zo onthult koninklijk fotograaf Samir Hussein aan US Weekly.

london   april 29  catherine middleton and her father michael middleton arrive to attend her royal wedding to prince william at westminster abbey on april 29, 2011 in london, england the marriage of the second in line to the british throne is to be led by the archbishop of canterbury and will be attended by 1900 guests, including foreign royal family members and heads of state thousands of well wishers from around the world have also flocked to london to witness the spectacle and pageantry of the royal wedding photo by samir husseinwireimage
Kate Middleton met haar vader tijdens haar bruiloft.
Samir HusseinGetty Images

Het grote moment

'Het ging allemaal heel snel,' vertelt Hussein aan US Weekly over de zwaaiende foto die enkele seconden na het beeld hierboven werd genomen (en je hier bekijkt). 'Buiten de abdij was het ontzettend druk. Veel mensen hadden er al dagen achter elkaar gekampeerd. Ik denk dat ze die menigte wilde erkennen,' aldus Samir over het grote fotomoment. Het beeld zou goed laten zien hoe Kate daadwerkelijk is, namelijk als iemand die 'oog heeft voor de mensen om haar heen', aldus de fotograaf. Hij hoorde later dat het beeld een van Kate's favorieten is van die dag. De foto werd later zelfs gebruikt als reclamebeeld toen haar trouwjurk te zien was voor het publiek, als onderdeel van de koninklijke collectie in Buckingham Palace. 'Ik denk dat Kate daar een groot aandeel in heeft gehad,' laat Hussein weten.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Kate Middleton