Prinses Beatrice is getrouwd in een jurk van haar oma Queen Elizabeth

Iedereen heeft het over het vintage exemplaar dat Queen Elizabeth II aan haar kleindochter uitleende voor deze bijzondere gelegenheid.

prinses beatrice in trouwjurk van queen elizabeth tijdens huwelijk met edoardo mapelli mozzi
Benjamin Wheeler/WPA-Pool

De vertraging van twee maanden liet de pret niet drukken, want afgelopen vrijdag 17 juli vond de sprookjesachtige bruiloft van prinses Beatrice en Edoardo Mapelli Mozzi plaats in het Britse dorpje Windsor. Terwijl de receptie eerder dit jaar gepland stond in het gigantische paleis en thuis van haar grootmoeder koningin Elizabeth II en de ceremonie in St James’s palace, werd de bruiloft destijds uitgesteld vanwege de coronacrisis. Afgelopen vrijdag gaf Beatrice alsnog het ja-woord aan Edoardo in Windsor en droeg daarbij een vintage avondjurk – geleend uit de kast van de koningin.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

’Something old’

De prachtige ivoorkleurige avondjurk, ontworpen door Norman Hartnell (die onder andere de kroningsjurk van Queen Elizabeth II ontwierp), is gemaakt van Peau De Soie-taft, en heeft Organza-mouwen, diamanten versieringen en een geruit, geometrisch lijfje. Dit unieke exemplaar stamt uit de jaren zestig. Meerdere keren gedragen door de queen herself, droeg zij 'm naar een film première in Londen en tijdens een staatsdiner in Rome. Queen Elizabeth II droeg de jurk zónder mouwen, die zijn er op verzoek van de bruid bijgemaakt door Angela Kelly (de kamenier van de koningin) en ontwerper Steward Parvin. Om de outfit compleet te maken droeg prinses Beatrice de Queen Mary Diamond Fringe Tiara, die ook door koningin Elizabeth gedragen werd op haar trouwdag in 1947.

Het artikel gaat verder onder deze video.

Zien: De ware betekenis achter Meghan Markle's trouwjurk

Zo moeder, zo dochter

De prinses eerde niet alleen haar oma, maar ook haar moeder Sarah Ferguson, hertogin van York, die trouwde met Prins Andrew, hertog van York in 1986. Moeder en dochter kozen allebei voor bruidsjurken met half lange mouwen, die ze met volledige sluiers versierden. Beide jurken waren ook voorzien van 'hertogin satijn', hadden vergelijkbare vormen en nauwsluitende lijfjes. Aldus, een perfecte combinatie van twee belangrijke vrouwen in Beatrice haar leven.

This content is imported from Instagram. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Een kleine ceremonie

Het echtpaar heeft ervoor gekozen om toch nog dit jaar te trouwen, ondanks de voortgaande pandemie en kondigden een openbare maar intieme ceremonie aan. Deze werd gehouden in de Royal Chapel of All Saints op het terrein van de royal lodge in Windsor. De plechtigheid van Beatrice en Mapelli Mozzi werd bijgewoond door zo’n twintig naaste familieleden, waaronder koningin Elizabeth en prins Philip en de ouders van Beatrice. Het gelukkige koppel gaf de eerste foto's dit weekend vrij, en spraken hun dank uit voor alle felicitaties via het Instagram-account van de Royal Family.

Shop Vogue's home favourites

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding