Claes Iversen Bridal opent éindelijk de deur naar moderne bruidskleding met mix en match concept

Deze semi-couture bruidscollectie is precies wat jouw bruiloft nodig heeft.

Je kent het wel, het mix & match swimwear fenomeen. Even geen zin meer in dat gestreepte broekje, dan combineer je het gewoon met die gebloemde. Meerdere items die allemaal met elkaar kunnen worden gecombineerd. Beeld je dat nu eens in met een bruidscollectie:een mix & match bruidscollectie. Dát is het concept van de nieuwe - en allereerste - bruidscollectie van Claes Iversen.

This content is imported from {embed-name}. You may be able to find the same content in another format, or you may be able to find more information, at their web site.

Bekijk hier de meest iconische bruidsjurken aller tijden.

Claes Iversen Bridal

Claes Iversens nieuwe semi-couture bruidscollectie bestaat uit in totaal vijftig items, van lange aansluitende maxi-rokken en klassieke pantalons tot brede ceintuurs en haaraccessoires. En die vijftig items lenen zich voor in totaal meer dan honderdvijftig verschillende looks. Genoeg opties dus als jij verschillende looks op die grote dag wil dragen. Start bijvoorbeeld in een opvallende lange bruidsjurk in een groot silhouet, waarna je bij de receptie verschijnt in een lange pantalon met daarop een gestrikte one shoulder top, om vervolgens die pantalon om te wisselen voor een korte rok bij het feest. The choice is yours en die choice telt genoeg opties. En extra leuk: die look kost een stuk minder dan de couture bruidsjurk.

claes iversen bruidscollectie bruidskleding
Peter Stigter
claes iversen bruidscollectie bruidskleding
Peter Stigter

Moderne looks voor een breed publiek

'Bij het ontwerpen van deze collectie heb ik mezelf ten eerste afgevraagd wat ik als ontwerper kan toevoegen aan de bruidsmode,' vertelt Claes Iversen. 'Het zijn moderne looks geworden voor een brede doelgroep. Ik wilde een collectie maken die tijdloos is, omdat ik vind dat goede ontwerpen langer mee horen te gaan dan een seizoen en in het specifiek wanneer het gaat om een moment waar je voor de rest van je leven op terugkijkt.' En dat is gelukt. De collectie is dan wel bedoeld als bruidskleding, maar veel items zijn ook potentieel voor bijvoorbeeld je eerste over de top post-corona-party.

claes iversen bruidscollectie bruidskleding
Peter Stigter
claes iversen bruidscollectie bruidskleding
Peter Stigter

Semi-couture

Ondanks het feit dat Claes Iversen een toegankelijkere bruidscollectie wilde ontwerpen dan de gebruikelijke couture bruidscollecties (bekijk hier de trouwjurken die de show stalen tijdens de Lente/Zomer 2021 Haute Couture Week in Parijs), haalde Iversen wel veel inspiratie uit zijn rijke couture archief. Zo is de brede riem uit zijn collectie van 2018 terug te vinden en is de corset met ruches uit de 2020-collectie ook in deze collectie een statement piece. Ook greep de ontwerper naar zijn gebruikelijke stoffendoos en ging hij aan de slag met de iconische Mikado en Flou uit de 2020-collectie, naast zijn geliefde crêpe, tule en zijden georgette.

claes iversen bruidscollectie bruidskleding
Peter Stigter
claes iversen bruidscollectie bruidskleding
Peter Stigter

De bruidscollectie van Claes Iversen is nu beschikbaar via de website van Claes Iversen (de prijzen starten vanaf €1700).

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding