Royal Wedding: de meest opvallende momenten

Wat je allemaal niét zag bij de Royal Wedding van Meghan Markle en prins Harry.

Priesthood, Presbyter, Yellow, Bishop, Deacon, Clergy, Event, Religious institute, Pope, Ceremony,
Getty Images

Zelfs voor wie van minuut tot minuut live de Royal Wedding van Prins Harry en Meghan Markle heeft zitten kijken, zullen een aantal (saillante) details misschien ontgaan zijn. Dat zal weliswaar niet de indrukwekkende speech geweest zijn van bisschop Curry, die bijna door de televisie leek te komen (voor wie niet aanwezig was), met zijn vurige speech. Al zou je misschien dat ene bruidsjongetje ontgaan zijn die een instant meme werd? De hoofddeksels van vrouwelijke adellijke genodigden als ook de woorden die de prins sprak (later ontrafeld door liplezers) toen hij zijn kersverse bruid voor het eerst zag. Enjoy!


Vogue lanceert op woensdag 23 mei de Vogue Royal Wedding Special, met de mooiste verhalen en beelden over de huwelijken van de Britse koninklijke familie, het liefdesverhaal van Harry en Meghan en uiteraard de mooiste beelden van zaterdag 19 mei! Bestel nu alvast dit collector's item van Vogue vooruit, zodat je deze als eerste in huis hebt!

Advertentie - Lees hieronder verder
1 Deze bruidsjongen werd de break-out star van Meghans bruiloft
Getty Images

Terwijl Meghan Markle glimlachend, maar vast ook nerveus, uit de auto stapte om haar entrée te maken voor het altaar, was daar één jongetje dat maar niet kon ophouden met lachen en gekke bekken trekken. Hij vormde al snel de meme van de dag, met opmerkingen over zijn guitige gemoedstoestand zoals 'Same, boy, same.'

2 Quirky Prinses Charlotte
Getty Images

Prinses Charlotte, dochter van Kate Middleton en Prins William, stal ook de show. Natuurlijk omdat ze er allerliefst uitzag met die bloemenkrans in het haar, maar ook bij deze pose waarbij ze lijkt te vinden dat haar witte schoentjes maar klemmen en ze het koninklijke protocol inmiddels ook wel zat is. De bruidskinderen werden eveneens gekleed door Givenchy's Clare Waight Keller.

3 Bisschop Michael Curry gaf een kippenvelspeech
Getty Images

Geheel onverwacht was daar bisschop Michael Curry, die (hoe mooi Meghan ook was) toch ook wel de ster van de Royal Wedding werd. Hij gaf een indringende, maar ook humoristische en belangrijke speech aan wie het ook maar wilde horen. De 65-jarige Curry hield dertien minuten lang een vurig pleidooi voor de liefde. Hij citeerde Bijbelse teksten, Martin Luther King en deed dat met zo'n passie dat de hele zaal erdoor geraakt leek. De Chicagoean is bisschop bij Episcopaalse Kerk, een Amerikaanse variant van de Anglicaanse Kerk, oftewel de Kerk van Engeland, waar niet de paus maar de Britse koningin aan het hoofd staat. Kijk zijn speech hier terug.

4 Het gospelkoor
Getty Images

Hiernaast zong een prachtig gospelkoor 'Stand By Me' voor de newly weds. Meghan Markle leek er, net zoals veel toeschouwers, bijna een traantje bij te moeten wegpinken.

5 De hoofddeksels
Getty Images

Naar traditioneel Brits gebruik droegen veel van de vrouwelijke gasten een hoed – de een nog hoger, uitbundiger en kleurrijker dan de ander. Zie hier bijvoorbeeld Lady Kitty Spencer met Philip Treacy-design.

6 100.000+ toeschouwers buiten de kerk
Getty Images

Van over heel Engeland (maar ook heel de wereld) stroomden Meghan en Harry-fans toe. De politie had zich voorbereid op zeker 100.000 toeschouwers, waarbij 2640 burgers werden uitgenodigd om de Royal Wedding mee te maken op de grond van Windsor Castle.

7 Koningin Elizabeth in lime green
Getty Images

Het is een van de Queens favoriete kleuren geworden, dit bijna neongetinte geelgroen. Rihanna is groot fan van haar uitgesproken stijl. Voor de trouwdag van haar kleinzoon, Prins Harry, droeg ze een mantelpakje van de hand van Stewart Parvin.

8 Meghans moeder Doria
Getty Images

Meghans moeder, Doria Ragland, was zeer emotioneel tijdens de kerkceremonie. Ze heeft een goede band met haar dochter en – zo lijkt het – ook met haar nieuwe schoonfamilie. Voor de grote dag droeg de charmante Ragland een look van Oscar de la Renta.

9 Vrienden en Suits co-sterren aanwezig
Getty Images

Naast beste vriendin, filmster Priyanka Chopra, was ook bijna de volledige Suits-cast aanwezig – waaronder Abigail Spencer in Vivienne Westwood.

10 Ex-geliefden
Getty Images

De ex-geliefden van Prins Harry, waaronder model Cressida Bonas (op rechts) en Chelsy Davy (met wie de prins zeven jaar lang samen was), waren ook van de partij. Ze leken vrolijk en oprecht blij voor de nieuwe Hertog van Sussex, met wie ze nog steeds goed bevriend zijn.

11 De eerste ontmoeting voor het altaar
Getty Images

Liplezers hebben onthuld wat Prins Harry tegen zijn Meghan Markle zei toen hij haar voor het eerst zag als bruid in het wit: 'You look amazing. I'm so lucky!' Het stel zag er intens verliefd uit.

12 Meghans eerbetoon aan Diana
Getty Images

Prinses Diana was in gedachte ook bij de royal wedding. Meghan Markle – hier gekleed in een avondjurk van Stella McCartney – liet zich inspireren door haar wijlen schoonmoeders stijl, en droeg ook haar prachtige ring van aquamarijn.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Meghan Markle