De 8 huwelijken van Elizabeth Taylor

De actrice trouwde maar liefst acht keer met zeven verschillende mannen.

huwelijken-elizabeth-taylor
Getty Images

Hollywoodlegende Elizabeth Rosemond Taylor stond naast haar acteertalent bekend om haar turbulente liefdesleven. De actrice trouwde maar liefst acht keer met zeven verschillende mannen. Van haar veelbesproken relatie met acteur Richard Burton (met wie ze maar liefst 2 keer aan het altaar verscheen!) tot haar huwelijk met de dertig jaar jongere bouwvakker Larry Fortensky: bekijk de 8 huwelijken van Liz Taylor in de gallery.

Advertentie - Lees hieronder verder
1 1950 –1951: Conrad Hilton Jr.
Getty Images

Elizabeth Taylor is slechts 18 jaar oud als ze haar debuut aan het altaar maakt. Ze trouwt op 13 mei 1950 met zakenman Conrad Hilton Jr., een telg uit de beroemde hotelfamilie. De huwelijksceremonie met zo'n 700 genodigden vindt plaats in Los Angeles. Aan ontwerpster Helen Rose de eer om Elizabeths eerste wedding dress te ontwerpen: een klassiek model van satijn met kanten details. De relatie tussen Elizabeth en Conrad Jr. houdt echter niet lang stand en de verbintenis wordt al na een jaar ontbonden. Huwelijk nummer één is hiermee een feit.

2 1952 – 1957: Michael Wilding
Getty Images

Huwelijk número twee vindt amper een jaar na de eerste scheiding plaatst. Elizabeth Taylor geeft op 21 februari 1952 haar jawoord aan acteur Michael Wilding. Opnieuw kiest de actrice voor een ontwerp van Helen Rose (die daarnaast verantwoordelijk was voor de trouwjurk van Grace Kelly in 1956) op haar trouwdag. Elizabeth en Michael krijgen samen twee zonen: Michael Wilding Jr. en Christopher Edward Wilding. Beide jongens gaan hun ouders achterna en belanden in het acteervak. Het huwelijk tussen Elizabeth en Michael houdt uiteindelijk 5 jaar stand en de twee gaan in 1957 uit elkaar.

3 1957 – 1958: Michael 'Mike' Todd
Getty Images

Van Michael Wilding naar Michael Todd: in 1957 treedt de actrice op 24-jarige leeftijd in het huwelijk met echtgenoot drie. Michael – die na de dood van zijn vader door het leven gaat als Mike - is op dat moment 47 jaar oud en trouwt ook voor de derde keer. De huwelijksceremonie vindt plaats in Mexico en de twee krijgen later dat jaar een dochter, Elizabeth 'Liza' Frances. Helaas is het liefdesgeluk van korte duur: op 22 maart 1958 komt Michael om bij een crash met zijn privévliegtuig Lucky Liz. Hij is hiermee de enige echtgenoot waar Taylor niet van is gescheiden en volgens haar één van de drie grote liefdes in haar leven (naast Richard Burton en haar juwelen).

4 1959 – 1964: Eddie Fisher
Getty Images

Elizabeth Taylor gaat niet lang als weduwe door het leven: op 12 mei 1959 trouwt de actrice voor de vierde keer. Ditmaal met de Amerikaanse entertainer Eddie Fisher, destijds bekend door zijn succesvolle carrière als popzanger en host van zijn eigen tv-show. Fisher verlaat zijn vrouw (en tevens de beste vriendin van Elizabeth!) Debbie Reynolds voor dit huwelijk, maar het mag niet baten. Tijdens de opnames van Cleopatra valt Elizabeth als een blok voor acteur Richard Burton, die haar geliefde Marcus Antonius in de film speelt. In 1964 vraagt ze een scheiding aan. Eddie Fisher trouwt daarna zelf ook nog drie keer.

5 1964 – 1974: Richard Burton
Getty Images

Elizabeth Taylor en Richard Burton worden hét showbizzpaar van de jaren zestig. Ze spelen samen in maar liefst tien films, waaronder het succesvolle Who's Afraid of Virginia Woolf waar Taylor een Oscar voor in ontvangst mag nemen. Maar ook in het dagelijks leven blijken de twee goed bij elkaar te passen en Richard wordt zelfs officieel geregistreerd als de vader van Elizabeths eerste dochter Liza (uit haar huwelijk met Michael Todd) en haar adoptiedochter Maria. Hun huwelijk lijkt in eerste instantie lang stand te houden, maar na tien jaar bezwijkt het toch onder de grote druk waar de twee onder staan. In 1974 scheiden Elizabeth en Richard.

6 1975 – 1976: Richard Burton
Getty Images

Het populaire koppel komt echter na een jaar weer bij elkaar en besluit zelfs voor de tweede keer in het huwelijksbootje te stappen: bruiloft nummer zes voor Taylor. Helaas is de verzoening van korte duur en worden na tien maanden hun beloften opnieuw ontbonden. Er komt een definitief einde aan de bewogen relatie waar veelvuldig door de media over werd geschreven. Richard Burton hertrouwd nog twee keer en overlijdt in 1984 op 58-jarige leeftijd.

7 1976 – 1982: John Warner
Getty Images

Als één van haar grote liefdes Richard Burton in 1984 overlijdt is Elizabeth alweer een huwelijk én een scheiding verder: in 1976 trouwt ze namelijk met John Warner. De Amerikaanse politicus is dan voormalig Minister van Marine en wordt in 1979 senator voor de staat Virginia. In 1982 volgt er opnieuw een scheiding voor Elizabeth Taylor. John Warner trouwt vervolgens in 2003 met zijn huidige vrouw Jeanne Vander Myde.

8 1991 – 1996: Larry Fortensky
Getty Images

Last but not least: in 1991 trouwt Elizabeth Taylor de dan 30 jaar jongere bouwvakker Larry Fortensky. De huwelijksceremonie vindt plaats op landgoed Neverland van goede vriend Michael Jackson en de bruid kiest ditmaal voor een gele trouwjurk. Het is het achtste en tevens laatste huwelijk van Elizabeth Taylor, ondanks de scheiding in 1996. De Brits-Amerikaanse actrice overlijdt op 23 maart 2011 als een 79-jarige alleenstaande vrouw.

This content is created and maintained by a third party, and imported onto this page to help users provide their email addresses. You may be able to find more information about this and similar content at piano.io
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Wedding