7-effectieve-manieren-om-het-beste-uit-je-concealer-te-halen-233231
©Passian Smit, Vogue Nederland december 2022

Concealer is dé skin saviour voor je huid. Met dit product verberg je vrijwel al je donkere kringen en oneffenheden. Het vinden van de perfecte concealer kan echter lastig zijn. En als je dat doet, moet je ook nog eens weten hoe je ‘m op de meest effectieve manier kunt gebruiken. Vogue vraagt daarom vier make-upexperts om hun tips voor het creëren van de perfecte dekking.

1. Gebruik niet te veel 

“Ik houd van concealers die goed dekken, maar deze moeten ook een lichtgewicht consistentie hebben”, zegt Andrew Gallimore. “Breng het aan met een zachte kwast (zoals MAC’s 217), of verwarm het product met je vingertoppen om je huid te bedekken zonder te veel concealer achter te laten. Zo voorkom je niet alleen dat het gaat kreuken of verplaatsen, maar ook het gebruik van te veel poeder om het weer te fixeren.”

2. Kies de juiste tools

“Het gebied onder de ogen is moeilijk om te camoufleren”, zegt Nam Vo. “Mijn hack is eigenlijk om Shiseido’s Future Solution Foundation te gebruiken – een bijzonder product dat zich niet in de rimpels nestelt. Ik breng het eerst aan met een kwast, daarna ga ik eroverheen met een vochtige spons. Eén van mijn beste trucs.”

3. Houd het natuurlijk

“Om de huid zo natuurlijk mogelijk te houden, leg je de focus alleen op de gebieden die het nodig hebben. Of het nu donkere kringen of vlekken zijn. En niet in de neus, zoals sommige tutorials laten zien”, adviseert Gallimore.

4. Mix je tinten

Naoko Scintu zegt dat je het niet bij één tint hoeft te houden. “Ik gebruik meestal twee concealers voor onder de ogen. Een als basis en de andere om specifieke gebieden op te fleuren, zoals de binnenste hoeken. Ik gebruik concealer liever niet bij de wimperlijn, omdat het product zich in de lijnen direct onder de onderste wimpers vaak ophoopt.” Haar go-to zijn de concealers die naadloos in de huid smelten.

5. Donkere kringen: weg

“De beste tip voor het aanbrengen van concealer rond de ogen heb ik van Salma Hayek geleerd”, legt Florrie White uit. “Ze brengt het rechtstreeks vanuit de applicator aan in de binnenste ooghoeken, bij de neus en langs de oogbaan waar vaak de schaduw valt. Voordat ze de concealer met de huid vermengt, laat ze het een paar minuten intrekken en drogen – waaier indien nodig met je handen. Het zorgt ervoor dat het product zich hecht aan de gebieden waar dekking het meest nodig is. Blend de randen met een kwast of je vingers en maak een kloppende en rollende beweging.”

6. Maak definitie

Gallimore heeft een slimme tip voor het creëren van een gedefinieerde liplijn: “breng je concealer aan over de rand van je lippen. Gebruik dan een klein of puntig wattenstaafje, gedoopt in een niet-vette make-up remover, om een scherpe lipvorm te maken.” Geen lipliner nodig.

7. Poeder het af

“Ik poeder de concealer graag af met een fijne poeder voor een ultiem lang houdend eindresultaat. Mijn favoriet is Jurlique’s rozenzijde-afwerkingspoeder. Deze is doorschijnend en ruikt ook nog eens heerlijk”, zegt Scintu.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.