beyonce-brengt-eerbetoon-aan-de-williams-zussen-met-episch-oscars-optreden-208858
©Getty Images

Als je een awardshow met een knal wilt beginnen, is openen met een nummer van Beyoncé een goed idee. De Oscars 2022 slaan de standaard monoloog van de host over. In plaats daarvan geven ze de muzieklegende de vrije hand om haar genomineerde nummer “Be Alive” uit King Richard, de door Reinaldo Marcus Green geregisseerde biopic van Venus en Serena Williams, ten gehore te brengen.

De keuze bleek verstandig, want Beyoncé haalt alles uit de kast voor haar eerste awardshow-optreden in vijf jaar. In plaats van op het podium te staan, neemt de ster – samen met dochter Blue Ivy en een heleboel dansers – het veld van Williams geboortestad in Compton over voor een meeslepende performance.

Beyoncé bij de Oscars 2022

De uitgebreide show – compleet met een in neon gehuld orkest en dansers in bijpassende kostuums – is een lust voor het oog. Dat geldt ook voor de outfit die Beyoncé en haar stylist hebben uitgekozen. Gekleed in een op maat gemaakte look van David Koma, wiens lente/zomer 2022-collectie dezelfde levendige tinten heeft, loopt Beyoncé over een tennisgroene set. De ster maakt haar look af met een paar oversized parelmoeren oorbellen en een gekristalliseerde jarretelgordel. Dramatischer dan de transparante pailletten en veren van Koma wordt het niet.

Beyoncé bij de Oscars 2022
©Getty Images

 

Eerbetoon aan de Williams-zussen

Wat het optreden al helemaal gedenkwaardig maakt, is hoe het een eerbetoon is aan de Williams-familie. Naast het onmiskenbare kleurenpalet heeft elk van de dansers gevlochten haar met kralen, zoals de tenniszussen in de jaren ’90. Daarnaast is de locatie de plek waar de sportvrouwen hun eerste successen boekten. Dat de Academy Awards voor het eerst niet in een exclusieve Hollywood beginnen, maar in de straten van Compton, spreekt boekdelen over de richting van de ceremonie. Al met al is de set van Beyoncé een geweldige ode, van het ene baanbrekende icoon aan het andere.