courteney-cox-poseert-met-dochter-tijdens-onthulling-ster-hollywood-walk-of-fame-244339
©AP Photo/Damian Dovarganes

Courteney Cox heeft haar eigen ster gekregen op de Hollywood Walk of Fame. De actrice werd vereerd met de 2.750e ster op de beroemde stoep. Tijdens de ceremonie werd Cox vergezeld door vriendinnen Jennifer Aniston, Lisa Kudrow en Laura Dern. Ook poseerde Courteney knuffelend met haar 18-jarige dochter Coco.

Courteney Cox krijgt ster op Walk of Fame

Courteney Cox kreeg haar eerste terugkerende acteerklus in Family Ties toen ze 23 jaar oud was. Niet lang daarna werd ze gecast voor de grootste rol van haar carrière, die van de zorgzame, neurotische Monica Geller in Friends. Naast de populaire sitcom is de 58-jarige actrice ook bekend van de film Scream. Het genre horror-komedie bleek haar te bevallen, want op dit moment is Cox te zien in de serie Shining Vale. Kortom, met dit cv kon een ster op de Hollywood Walk of Fame niet uitblijven.

Tijdens de onthulling van de ster werd Cox extra in het zonnetje gezet door Friends-collega’s Jennifer Aniston en Lisa Kudrow. De actrices vertelden in een emotionele speech over hun 30-jarige vriendschap. “Vrienden zijn met Courteney is familie zijn met Courteney. Ze is daar verantwoordelijk voor. Toen we haar ontmoetten, was ze meteen inclusief, warm, liefdevol en geïnteresseerd”, vertelde Aniston.

Dochter Coco Arquette

Naast haar vriendinnen uit het vak was ook de dochter van Courteney aanwezig bij de ceremonie. Coco Arquette zat arm in arm met Jennifer Aniston op de eerste rij. Na de onthulling van de ster poseerde ze knuffelend met haar moeder voor de pers. Coco is Courteney’s enige kind uit haar huwelijk met acteur David Arquette.

Afgelopen juni deelde Cox nog een Instagrambericht ter ere van de achttiende verjaardag van haar dochter. Bij een selfie op het strand schreef ze: ‘Gefeliciteerd met je 18e verjaardag Coco! Ik ben zo trots om je moeder te zijn. Je bent moedig, slim, diepzinnig, grappig, uniek en mooi met het grootste hart. Ik kan niet wachten om te zien wat de toekomst biedt. Ik hou van je.’

courtney cox laura dern jennifer aniston lisa kudrow
©Frederic J. Brown / AFP