salma-hayek-leende-haar-vintage-jaren-90-jurk-uit-aan-haar-dochter-voor-de-oscars-246545
©ANP

Salma Hayek heeft tijdens haar carrière al menig rode loper bewandeld. Voor de Oscars van dit jaar leende ze haar tienerdochter Valentina Paloma Pinault een jurk uit haar eigen garderobe. De styliste van de Hayek, Rebecca Corbin-Murray, speurde Hayeks archief af, om de – nu vintage – Isaac Mizrahi-jurk te vinden. Dit keer gedragen door haar 15-jarige dochter, die het evenement bijwoonde als de date van haar moeder. Hayek droeg een koperkleurige jurk bezaaid met glinsterende pailletten van Gucci.

Salma Hayek leent jurk uit aan dochter voor de Oscars

De strapless rode jurk in kwestie werd oorspronkelijk gedragen door Hayek in 1997 – tien jaar voordat Valentina werd geboren – toen de actrice het Fire and Ice-bal bijwoonde. Destijds combineerde Hayek het ontwerp van Isaac Mizrahi met een diamanten choker. Voor de Oscars van 2023 bracht Valentina de jurk helemaal up-to-date met een dunne zilveren ketting en een metallic Jackie 1961-minitas van Gucci.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Gelukkig voor Valentina zit het archief van haar beroemde moeder vol met modeschatten die de tiener eventueel kan lenen. Zo is er de fonkelende Giorgio Armani-slipdress – met tiara! – die Salma Hayek droeg naar de Oscars in 1997, of de opvallende zwarte Versace-jurk die ze droeg naar het Met Gala in hetzelfde jaar. Genoeg om uit te kiezen dus. Misschien dat we in de toekomst meer items voorbij zien komen uit het archief van de actrice.

Salma hayek draagt de jurk in de jaren 90
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.