back-to-nature-met-gisele-deze-soloreis-is-het-beste-cadeau-dat-ik-mezelf-kon-geven-294532
©Kirsten Busman

Gisele Azad (31) is geboren in Teheran en werkt al bijna tien jaar als creatief consultant in de wereld van selfcare en humanitaire projecten. Tijdens de pandemie nam ze de beslissing haar leven compleet om te gooien en op zoek te gaan naar een plek in de natuur. Voor Vogue.nl schrijft ze elke maand een column over wonen in het bos en een duurzame levensstijl. Deze week schrijft ze over het angstige gevoel dat maar in haar hoofd blijft rondspoken en dat ze het heft in eigen handen moet nemen om daar iets aan te doen. Een van die dingen is een soloreis. 

Angstig

Ik schrijf mijn column altijd eerst met pen en papier. Ik heb ondertussen mijn vaste schrijfplekjes in het nationaal park waar wij wonen. Een havercappuccino to go en een regenjas (voor de zekerheid, het blijft Nederland) mee en that’s it! Blijer kun je me tegenwoordig niet maken. Ik kan uren onder een boom zitten om al mijn gedachtes en ideeën op te schrijven. Zo ook nu, ik zit op een prachtige plek en kijk uit op alle bomen die volop in bloei staan. Alleen ben ik niet in de Drentse bossen, maar in een enorm groot en prachtig bosgebied in het westen van Griekenland.

De afgelopen tijd voelde ik me enorm angstig. Ik kreeg te horen dat ik voor de tweede keer onrustige cellen in mijn baarmoeder had en dat ik voor de tweede keer een ingreep moest krijgen. Dit bracht me enorm van mijn stuk en wekenlang ging er van alles door mijn hoofd. Na mijn tweede ingreep testte ik gelukkig weer goed. Ik kon weer ademhalen, maar toch ging het angstige gevoel niet weg. De schrik dat er iets aan de hand zou kunnen zijn en dat ik daar geen controle over heb bleef maar rondspoken in mijn hoofd.

Selfcare

Na een paar weken wist ik dat ik er iets mee moest doen, het heft in eigen handen nemen. Er zijn genoeg aspecten in mijn leven waar ik wel controle over heb en daar moet ik me op focussen. In het verleden heb ik vaker last gehad van angstige gevoelens vanwege mijn verleden en ik weet dat ik mezelf daar in kan verliezen. Om dat te voorkomen helpt het mij om drie dingen op te schrijven waar ik enthousiast van word. Uit die drie elementen probeer ik vervolgens een plan te halen om mee bezig te gaan.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Nummer een was makkelijk, de natuur. Niks brengt me meer geluk op dit moment dan in de natuur zijn. Nummer twee, architectuur, bedacht ik toen ik samen met Rudmer houtsoorten moest uitkiezen voor ons nieuwe huisje. Ik ben op dit moment op zoek naar zoveel mogelijk inspiratie voor onze eigen boshuisjes, dus daar wil ik iets mee gaan doen. Toen viel het derde kwartje, selfcare. Ik gun mezelf even de tijd om lief te zijn voor mezelf in plaats van alsmaar doorgaan.

Soloreis

Daarom besloot ik in m’n eentje ergens naartoe te gaan. Ik heb al jaren niet meer alleen gereisd, maar weet dat het voor mij het ultieme gevoel is van controle, onafhankelijkheid en dat ik echt de tijd kan nemen tot mezelf te komen. Als ik alleen het onbekende op zoek en daar mijn weg in vind voel ik me sterk. Ik struinde het internet af naar een plek waar mijn drie elementen samenkomen totdat ik een hotel in Griekenland tegenkwam. Een architectonisch gebouw in the middle of nowhere in een enorm bos.

Na een autorit van bijna 3 uur vanuit Athene ben ik op de mooiste plek waar ik ooit ben geweest. Je ziet aan alles dat een clubje creatievelingen er alles aan heeft gedaan om een bijzondere plek in het bos te creëren. Dit maakt me zo enthousiast en geeft positieve energie om ook van onze boshuisjes iets fantastisch te maken. Ik breng nu een paar dagen door in hotel MANNA en dat is het beste cadeau dat ik mezelf kon geven. Door het bos wandelen en schrijven, heerlijk eten, prachtig interieur én een ondergrondse spa, mij kun je niet blijer maken.

Meer lezen van Gisele? Lees hier haar column over de Perzische cultuur.