lady-gagas-meest-schitterende-sieraden-door-de-jaren-heen-203029

Lady Gaga domineert al jarenlang de modewereld. Vanaf het moment dat ze de muziekscene betrad –  in 2008 – zijn we fan. Haar waanzinnige optredens, fantastische looks én sieraden zijn altijd al vaste onderdelen geweest van haar persona.

De ene keer laat ze buitensporige avant-garde zien, de andere keer siert ze de rode loper in volledige Hollywood glamour. Van zelfgemaakte looks en dramatische juwelen tot verfijnde versiersels: we blikken terug op Gaga’s onvergetelijke sieraden.

Lady Gaga’s beste sieraden op een rij

Lady gaga's meest oogverblindende sieraden door de jaren heen

2008

Dit tv-optreden was een voorproefje van Lady Gaga’s avant-gardistische stijl. Haar gigantische kawaii-haarstrik en kristallen schouderstuk is hoe we haar leerden kennen. Om de look compleet te maken, draagt ze uiteraard een grote kristallen ring.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augustus 2009

Aangekomen op de luchthaven van Tokio lijkt Lady Gaga op Madonna uit het Desperately Seeking Susan-tijdperk met armenvol leren armbanden met punky studs. Wat een look!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September 2009

In haar iconische uitvoering van ‘Paparazzi’ op de VMA’s vroeg ze aandacht voor de sombere staat van beroemdheden in de jaren 2000. In de loop van de uitvoering transformeert ze van een Marilyn Monroe-achtige ster naar een bloederig slachtoffer van haar roem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2010

Lady Gaga schreef modegeschiedenis bij de MTV Video Music Awards in 2010. Ze droeg een inmiddels iconische jurk ontworpen door Franc Fernandez. Hoe je een jurk gemaakt van vers vlees combineert? Met een nek en armen vol kristallen, natuurlijk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September 2012

Voor de lancering van Fame, haar eerste parfum in 2012, ging Gaga zoals altijd voor een volledig passende look. Haar zwart met gouden sieraden passen perfect bij het ontwerp van de parfumfles.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oktober 2012

Voor de lancering van de geur in Londen droeg ze bijpassende klauwen, druipend in het goud.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari 2015

Gaga wordt naarmate de jaren verstrijken steeds meer glamour. Voor de Grammy’s in 2015 ging ze voor een green goddess contrast van zilveren couture en gigantische smaragden van Lorraine Schwartz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2016

Gaga verraste iedereen bij de Golden Globes met een vrij ingetogen look geïnspireerd door Marilyn Monroe. Hier won ze de prijs voor Beste Prestaties in een miniserie voor American Horror Story: Hotel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

September 2018

Gaga zag er geweldig uit tijdens de vertoning van A Star is Born op het Toronto Film Festival. Gigantische witte diamanten oorbellen van Chopard vallen goed op bij een volledig zwarte Armani Privé-look. Ze worden de Gardens of Kalahari-oorbellen genoemd en hebben aan de ene kant een peervormige diamant van 25 karaat en aan de andere kant een hartvormige diamant van 26 karaat. De oorbellen werden ook gedragen door Charlize Theron tijdens de Oscars van 2017.

September 2018

De verlovingsring van ex-verloofde Christian Carino heeft dezelfde traditionele stijl als de verlovingsring van Lady Diana Spencer, maar op z’n Lady Gaga’s is de ring supergroot en roze.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Januari 2019

Bij de Screen Actors Guild Awards liet Gaga een verfijnde glamour kant van zichzelf zien. Ze droeg een diamanten, platina en gouden choker met hart- en stermotieven. De verschillende Tiffany T-armbanden en goud diamanten oorbellen uit de 2019 Tiffany Blue Book-collectie maken de look helemaal af.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Februari 2019

Voor de Oscars droeg Lady Gaga de 128,54 karaat Tiffany Diamond (een van de grootste gele diamanten ter wereld). De diamant is zelden in het openbaar gezien sinds Charles Lewis Tiffany het in 1878 verwierf. Voor het laatst werd het sieraad gedragen door Audrey Hepburn tijdens een promotie-shoot voor Breakfast at Tiffany. Sindsdien heeft het nog een uitje gehad – in de About Love-campagne van dit jaar met in de hoofdrol Beyoncé en Jay-Z.

Januari 2021

Tijdens de uitvoering van het Amerikaanse volkslied, bij de inauguratie van president Joe Biden, droeg Lady Gaga een broche die speciaal voor de gelegenheid is ontworpen door Daniel Roseberry van Schiaparelli. De gigantische vergulde vredesduif paste perfect bij de gelegenheid. Het weerspiegelde niet alleen de gevoelens van Gaga, maar demonstreerde ook de kracht van een juweel om een boodschap over te brengen. “Sieraden zijn er om de fantasie van haute couture te vergroten”, vertelde Roseberry destijds.

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue.co.uk.