dua-lipa-maakt-een-uitstapje-naar-bikinibroek-in-een-nieuwe-spongebob-look-246922
©Getty Images

SpongeBob Squarepants woont in een ananas diep in de zee. Maar hij woont ook in de hoofden van de meest trendy sterren van dit moment. Het beroemde tekenfiguur is een inspiratiebron voor een eindeloze stroom memes – en ook voor ontwerpers. Zo droeg Dua Lipa onlangs een geel leren minirokje en bijpassend jasje van de felbegeerde GCDS x Spongebob Squarepants-samenwerking, die deel uitmaakt van de buzzy lente/zomer 2023-collectie van het merk. De leren look met SpongeBobs gezicht erop is de perfecte mix van twee trends die momenteel de boventoon voeren: motorcross en nostalgie uit popcultuur.

Dua Lipa in SpongeBob-look

Dit is niet de eerste keer dat Dua Lipa een uitstapje naar Bikinibroek (de onderzeese stad waar SpongeBob woont) maakt. Vorig jaar droeg de zangeres een koraalroze gehaakte jurk met het gezicht van Patrick Ster erop, een ander heerlijk stuk van GCDS lente/zomer 2023. Creative director Giuliano Calza haalde inspiratie uit de maffe wereld van SpongeBob Squarepants om een out-of-the-box aanbod te creëren. Het was een groot succes. Vooral doordat de collectie illustreert hoe samenwerkingen met popcultuur veel verder kunnen gaan dan logo’s en zeefdrukken. Andere musthave-collecties van de laatste tijd gebruikten een soortgelijke aanpak, zoals Loewe’s samenwerking met Howl’s Moving Castle.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

De creatieve samenwerking was slim, aangezien SpongeBob altijd populair is bij een bepaalde groep. Deze week nog onthulde rapper Ice Spice (die onlangs bekendheid verwierf met het nummer Bikini Bottom) gekscherend dat de kok van de Krusty Krab haar eerste crush was.

Twee dingen lijken waar te zijn in deze wereld: SpongeBob zal nooit slagen voor zijn rijbewijs en Dua Lipa zal altijd voor opmerkelijke stijlmomenten zorgen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)