kijk-mee-achter-de-schermen-bij-de-vogue-shoot-met-coverster-felice-noordhoff-en-haar-familie-265828
©Paul Bellaart, Vogue Nederland, september 2023

Als een van dé gezichten van de modewereld van nu schittert Nederlands supermodel Felice Noordhoff op de cover van Vogue’s septembernummer. En het is niet alleen bij een cover gebleven: we deden in totaal drie shoots met het model, waaronder eentje met haar familie. Fotograaf Paul Bellaart legde Felice midden in de natuur vast, samen met haar moeder, broer, zusje en vriend.

Felice Noordhoff en haar familie

Felice groeide op in het dorp Bergen. Ze was veel buiten te vinden, op het strand, in de bossen. Ze omschrijft haar jeugd als prettig en veilig en heeft er warme herinneringen aan, die nu vertaald worden in de serie Felice & Family (pagina 96 in het blad). Daarin zien we Felice met haar moeder Leontien Wenneker, broer Loïck Noordhoff, zusje Fauve Noordhoff en vriend Khalil Ghani. “Ze is gedisciplineerd en ambitieus”, zegt Leontien over haar dochter in het coverinterview van Vogue’s septembernummer. “Daarnaast is ze positief en relaxed, ik denk een fijne energie om mee te werken.” Felice is erg dankbaar voor de steun van haar familie: “Als model is het fijn om een sterke basis te hebben.”

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Vriend Khalil is sinds twee jaar in haar leven. Felice: “Ik ontmoette hem via een gezamenlijke kennis, ontwerper Riccardo Tisci. We gingen na de show wat eten met een groep. Daar sloeg de vonk over.” Khalil is ook model en als creative director betrokken bij diverse modeprojecten. “Het is zo fijn om met iemand te zijn die de modewereld snapt. We praten er veel over. Ik kan mijn verhaal bij hem doen, hoef de context niet uit te leggen. Hij weet hoe het werkt, snapt de industrie. We geven elkaar feedback, advies en delen ervaringen”, aldus het model.

Gebeten door een snoek

In de shoot met haar familie en vriend zien we Felice rondrennen door de natuur, iets wat niet even soepel verliep. Wanneer Felice tijdens de shoot pootjebadend op de steiger zit, zet een snoek van een meter zijn tanden in haar rechtervoet. Vogue’s hoofdredacteur Yeliz beschrijft het incident: “Felice schrikt zich rot, trekt haar been omhoog, de snoek laat los en ze haalt haar voet uit het water, bloedend als een rund. De tanden van de roofvis staan er nog in. Khalil ontfermt zich meteen over haar. Hij neemt Felice mee om de wond schoon te spoelen, een bloederig spoor achterlatend, en haar naar de huisartsenpost te brengen. Wij blijven verbijsterd achter.”

Als de twee na een uur weer terugkomen, heeft Felice een pleister en gaasverband om haar voet. Ze gaat door alsof er niets gebeurd is. Na afloop blijkt haar voet behoorlijk toegetakeld. Felice: “Ik denk op dat moment alleen maar: the show must go on. Daarna zien we wel hoe het ermee is.”

Ga mee achter de schermen en bekijk hieronder de beelden van de Vogue-shoot met Felice Noordhoff en haar familie (maar zónder snoek).

Het septembernummer van Vogue Nederland met Felice Noordhoff op de cover ligt nu in de winkel en is hier online te bestellen.