maximas-nieuwe-favoriete-stylinghack-de-monochrome-look-247653
©ANP

Het is eindelijk officieel lente en dat betekent dat we langzaamaan weer andere dingen kunnen gaan dragen. Je inspiratie kwijt voor het creëren van een stijlvolle lentelook? Niemand minder dan koningin Máxima heeft de ultieme tip. De Nederlandse koningin heeft namelijk een sterke voorkeur voor monochrome looks: outfits in exact dezelfde kleur. Dat klinkt misschien heftig, maar blijkt juist überstijlvol, zo bewijst Máxima met een gloednieuwe eenkleurige outfit in Marokko.

Máxima in monochrome look

Koningin Máxima is deze week op officieel bezoek in Rabat, Marokko in haar functie als speciale pleitbezorger van de Verenigde Naties voor inclusieve financiering voor ontwikkeling. Tijdens haar driedaagse bezoek bespreekt de koningin verschillende thema’s met nationale leiders, waaronder inclusieve groene financiering en het ontwikkelen van digitale betalingssystemen.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Voor haar bezoek aan de Secretaris-generaal van de regering Mohamed El Hajoui en de prinses van Marokko Lalla Meryem, kiest Máxima voor een monochrome look. Een gloednieuwe monochrome look, om precies te zijn, bestaande uit een bordeauxrood pak van de Nederlandse ontwerper Claes Iversen. De klassieke look combineert Máxima met hakken van haar favoriete go to-merk Gianvito Rossi en een clutch van Sophie Habsburg – beide in, je raadt het al, bordeauxrood. Zelfs haar nagels zijn in dezelfde kleur gelakt. De enige kleurafwijking in de look zijn Máxima’s fonkelende accessoires in de vorm van een diamanten ketting, oorbellen en broche.

Koningin Máxima in monochrome look van Claes Iversen
©ANP

Ultieme stylinghack

Het is niet de eerste keer dat Máxima kiest voor monochrome styling; eerder deze maand ging de koningin van top tot teen gehuld in het felrood met matching accessoires en schoenen. De afgelopen periode omarmde het modepubliek monochroom vooral in neutrale tinten. En hoewel kleuren als beige en grijs heus niet snel zullen verdwijnen, kiest Máxima ervoor om een tikkeltje dopamine dressing toe te voegen aan haar look door te kiezen voor felrood en nu dus bordeauxrood.

Met haar look weet Máxima een ingetogen silhouet perfect te combineren met een sprekende kleur, waardoor haar outfit niet alleen modern en chic aanvoelt, maar ook moeiteloos stijlvol. Perfect dus als je niet weet wat je ’s ochtends aan moet trekken; de eenvoud van een monochrome look maak het de perfecte kleedstrategie waar je op kunt leunen op chaotische of inspiratieloze momenten. Want laten we eerlijk zijn: soms is het ook fijn om níet heel lang bezig te zijn met wat je aantrekt. Dus, when in doubt: ga voor monochroom.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Patrick van Katwijk (@patrickvkatwijk)