natalie-portman-channelt-clueless-icoon-cher-horowitz-in-geel-geruit-dior-pak-216342
©ANP

Niets schreeuwt meer nineties dan de cultfilm Clueless van regisseur Amy Heckerling uit 1995. Hoofdpersonage Cher Horowitz en haar beste vriendin Dionne hebben sindsdien menigeen geïnspireerd met hun typische preppy stijl. Dat geldt ook voor beroemdheden van wie je het absoluut niet zou verwachten. Neem bijvoorbeeld Natalie Portman, die het evenbeeld van Horowitz is op een recente Instagramfoto.

Natalie Portman in de stijl van Clueless

Op de Instagram van Natalie Portman zien we hoe de actrice een ode brengt aan Clueless. Dat doet ze niet alleen, maar samen met co-ster Tessa Thompson. Samen spelen de twee in de nieuwe film Thor: Love and Thunder, die ze momenteel aan het promoten zijn tijdens een perstour. Voordat de actrices op de zoveelste rode loper verschijnen, kruipen de twee in de huid van Cher en Dionne.

Waar Thompson de coole Dionne channelt in een ballonrok, een wit overhemd en een zwarte top in combinatie met een zwarte panty en lakleren slingbacks, gaat Portman full Horowitz. Zo zien we de actrice in een geel geruite set van Dior, bestaande uit een plooirok en een jasje dat ze open draagt, zodat haar ontblote buik zichtbaar is. In plaats van kniehoge witte sokken en hakken te dragen zoals in de film, maakt ze haar look af met Dr. Martens. Een opvallende keuze voor Portman, die doorgaans voor chiquer schoeisel kiest.

Head-turning looks

De schoolse outfits staan loodrecht op de head-turning looks die beide vrouwen de afgelopen tijd op de rode loper showen. Thompson gaat de futuristische kant op met metallic jurken avant-gardistische stukken, terwijl Portman juist voor gewaagde glamour gaat. De actrice lijkt een compleet nieuw modegebied te ontdekken met croptops, minirokken en korte, felrode jurken van Dior en Magda Butrym. We zijn heel benieuwd waar de dames nog meer mee komen tijdens hun perstour.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Natalie Portman (@natalieportman)