een-uniek-valentino-item-scoren-dat-kan-nu-in-deze-vintage-winkels-250977
©Valentino

Geluk kent vele vormen, maar er gaat niets boven het op de kop tikken van een zeldzaam vintage designerstuk. Dat weet ook Valentino, die het voor fans mogelijk maakt de mooiste oude items uit voorgaande collecties te shoppen met het tweedehands initiatief Valentino Vintage. Hiervoor neemt het Italiaanse modehuis in totaal zeven vintage winkels wereldwijd tijdelijk over, waar liefhebbers een stukje modegeschiedenis in huis kunnen halen.

Valentino Vintage

Valentino Vintage werd voor het eerst gelanceerd in oktober 2021, toen het modehuis eigenaren van vintage Valentino-stukken aanmoedigde ze in te leveren bij geselecteerde tweedehandswinkels. In ruil daarvoor kregen zij shoptegoed om te besteden aan nieuwe Valentino-collecties. Het initiatief, dat aanvankelijk begon met vier winkels wereldwijd, is nu uitgegroeid tot zeven vintage winkels in geselecteerde steden over de hele wereld: Madame Pauline in Milaan, The Plaisir Palace in Parijs, Rellik in Londen, Recess in Los Angeles, New York Vintage in New York, Janemarch Maison in Seoul en The Vintage Dress in Tokio.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Elke vintage boetiek is zorgvuldig door Valentino geselecteerd. Daarbij werd er vooral gekeken naar eigen identiteit en het aanbieden van een unieke collectie, die de stad en de lokale cultuur vertegenwoordigt. Op 18 april zijn de winkels ‘overgenomen’ door het Italiaanse modehuis en hebben ze een heuse transformatie ondergaan. Hoe dat eruitziet? Denk aan een Valentino Vintage-display, aangepaste gevels en neonlampen in de vorm van het Valentino-logo.

Duurzaamheid

Valentino ziet het initiatief als een bijdrage aan een meer circulaire mode-industrie. Duurzaamheid is tegenwoordig een belangrijk thema voor het modehuis, dat steeds meer aandacht besteedt aan milieukwesties. Zo heeft het merk toegezegd transparant te zijn in hun procedures en praktijken toe te passen om de gevolgen voor het milieu te beperken. Ook is Valentino sinds 2022 bontvrij.

Mocht je dus binnenkort in een van bovengenoemde steden zijn, ga dan zeker even langs – wie weet vind je jouw vintage droomitem. Zelf de eigenaar van een vintage Valentino-stuk? Dan kun je ervoor kiezen mee te doen aan het initiatief. Hier lees je daar meer over.

Valentino vintage in Milaan
©Valentino
Madame Pauline in Milaan.
Valentino vintage in New York
©Valentino
New York Vintage in New York.
Valentino vintage in Parijs
©Valentino
The Plaisir Palace in Parijs.
Valentino vintage in Seoul
©Valentino
Janemarch Maison in Seoul