katie-holmes-deelt-haar-winterse-stijltips-tijdens-new-york-fashion-week-242708
©Getty Images

Als je ooit in Manhattan beroemdheden wil spotten tijdens New York Fashion Week, is de Michael Kors-show een goede keuze. Hoewel er genoeg sterren aanwezig waren tijdens de grote afsluiter van de modeweek, was het vooral Katie Holmes die de show stal. Backstage, weg van de drukte en de chaos, spraken we vijf minuten met de stijlvolle New Yorker en vaste bezoeker van de modeweek over haar beste stijltips voor de winter.

Katie Holmes bij New York Fashion Week

Actrices als Kate Hudson, Rachel Zegler van West Side Story en Katie Holmes zaten front row om de herfst/winter 2023-show van Michael Kors te aanschouwen. Hoe dat eruitzag? Een assortiment aan chique winterjassen, pakken en paillettenjurken in een jaren zeventig-stijl. Hoewel het een modeshow was, leek het ook op een soort rode loper-event, waar beroemdheden als Katie Holmes met een moeiteloze look indruk maakten. De actrice droeg een chique zwarte blazer en uitlopende broek met zebraprint van het merk. Hoe ze tot dergelijke outfits komt, en wat haar stijlgeheimen zijn? Van veel laagjes tot de ultieme winterlook: dit zijn Katie Holmes’ ultieme stijltips voor de winter.

Winterse stijltips van Katie Holmes

Vogue: Hoe voelt het om hier bij New York Fashion Week te zijn?

Katie Holmes: “Het is zo opwindend! Het is altijd geweldig om de stad tot leven te zien komen met alle verschillende ontwerpers.”

We zijn hier bij Michael Kors. Wat bewonder je aan zijn ontwerpen?

“Het is altijd een zeer grote show, en het is leuk om bij te praten met mensen die ik een tijdje niet gezien heb. Ik hou van zijn ontwerpen – ze zijn altijd klassiek, elegant en mooi.”

We kijken vandaag naar zijn herfstcollectie. Ik ben benieuwd hoe jij de winter dit seizoen hebt aangepakt.

“Laagjes. En geweldige jassen. Michael maakt echt prachtige jassen.”

Is het een kunst om laagjes te maken, denk je? Wat is jouw geheim?

“De kunst van laagjes in New York is dat je begint met een dunne laag. Vervolgens voeg je nog een dunne laag toe en daarna een laag met een dikke trui. Dan een jas, want je weet nooit wat de dag je brengt. Dan is de truc je taille te accentueren, zodat het niet lijkt alsof je een slaapzak draagt.”

Wat zijn jouw favoriete kledingstukken tijdens de koudere maanden?

“Ik draag veel panty’s met hakken om warm te blijven. En ik hou van een lange jurk voor de winter. En altijd jeans.”

Nieuwe film en toneelstuk

Je speelt binnenkort in het Broadway-toneelstuk The Wanderers, dat morgenavond in première gaat. Waarom voel je je aangetrokken tot deze productie en het verhaal?

“Het verhaal gaat over het huwelijk, familie, verlies en relaties. Het neemt je mee op een echte reis van de menselijke natuur en menselijk ongenoegen.”

Je regisseerde ook de film Rare Objects, die in april uitkomt. En je speelt er ook de hoofdrol in. Hoe was het om te jongleren met die twee rollen op de set?

“Ik heb geacteerd in alles wat ik tot nu toe heb geregisseerd. Dat is zeker een uitdaging. Mijn favoriete deel van regisseren is het werken met andere acteurs en de set tot leven brengen.”

Zullen we je de rest van de modemaand bij shows zien?

“Ik hoop het!”

Dit artikel werd oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue US.