fan-van-de-beruchte-miu-miu-set-goed-nieuws-want-het-modehuis-komt-met-een-wintereditie-207373
©ANP

Wie veel tijd doorbrengt op Instagram, kan het onmogelijk ontgaan zijn: de immense populariteit van Miu Miu’s lente/zomer 2022-collectie. Daarmee doelen we natuurlijk op de microrok en ultrakorte crop top (of eerder: crop trui), en dan vooral de combinatie van die twee. Gisteren, op de laatste dag van Paris Fashion Week, showde het modehuis haar nieuwste collectie met, jawel, een winterversie van de beruchte set.

Miu Miu-set, de wintereditie

Fashion month is officieel voorbij met Chanel en Miu Miu als de grote afsluiters. Waar Chanel vooral voortbouwt op traditie met hun iconische tweed-stof, speelt Miu Miu juist in op de grote hype van vorig seizoen: de ‘set’ bestaande uit hun nerveus korte (én lage) rokken en extreme crop tops. De Miu Miu-set gaat sinds de onthulling in het najaar van 2021 het hele internet over en kreeg zelfs een eigen Instagram-account.

Rokken bij Miu Miu herfst/winter 2022
©ANP

Voor het nieuwe herfst/winter 2022-seizoen keert vooral de microrok terug, deze keer vergezeld door een strakke hotpants. De niet bepaald winterproof stukken worden gecombineerd met items die dat wél zijn, zoals knitwear, oversized blazers en warme jassen. De rokken komen dit seizoen in het wit, marineblauw en in de vorm van een geruit exemplaar – uiteraard voorzien van brede riem. Ook zijn er langere versies die zelfs tot aan de knieën reiken, en waar we net iets minder nerveus van worden.

Underwear-als-outerwear-trend

Naast de comeback van de Miu Miu-set zien we nóg een terugkerende trend op de catwalk bij het Italiaanse modehuis. Dan hebben we het over ‘underwear-als-outerwear’, waarbij lingerie zichtbaar gedragen wordt. Waar bralettes al lang en breed de modewereld hebben veroverd, weet Miu Miu een vernieuwende twist te geven aan de trend. Zo zien we een heleboel kant en glanzende lingeriesetjes in de herfst/winter 2022-collectie. Die staan in contrast met de winterse elementen, zoals leer en gebreide sokken.

Underwear-trend bij Miu Miu herfst/winter 2022
©ANP

Ook opvallend: de satijnen broekjes van Miu Miu piepen boven de rokken uit. Wat natuurlijk niet zo vreemd is met zo’n lage taille. Toch hadden we niet verwacht dat we ooit weer (ja, dit hebben we eerder gezien) onze onderbroeken boven broeken en rokken zouden dragen. Maar je weet het: als Miuccia Prada het zegt, dan zij het zo.