zo-verbeter-je-de-kledingstijl-van-je-partner-zonder-opdringerig-te-zijn-206144
©Claire Guillon, ANP

Voor veel stellen geldt dat ze een helpende, adviserende rol hebben als het gaat om de kledingstijl van de ander. Een lastige taak. Vooral omdat stijl niet zo 1-2-3 aan te leren is. Tevens hoort liefde onvoorwaardelijk te zijn. Ondanks dit alles, zijn er ‘vriendelijke’ manieren om je partner aan te moedigen op zoek te gaan naar een persoonlijke kledingstijl. 

In de podcast serie The Simple Sophisticate – Intelligent Living Paired With Signature Style geven experts tips op het gebied van stijlontwikkeling. Wij hebben de beste tips om je partner aan te moedigen een eigen stijl te vinden op een rijtje gezet. Spoiler alert: Het vergt liefde en geduld. 

Zo verbeter je de kledingstijl van je partner

Blijf positief

Het bezitten van een eigen stijl is niet voor de zwakkeren onder ons. Het vergt veel tijd, geduld en lef om een kledingstijl te ontwikkelen. Vergeet daarom niet positief te zijn, en je partner te complimenteren waar nodig. Dit doe je door bijvoorbeeld niet te zeggen dat je die spijkerbroek verschrikkelijk vindt, maar door een ander item te complimenteren. Positieve bekrachtiging en aanmoedigende woorden zijn namelijk het belangrijkst als je wilt dat een ander zijn gewoonten verandert. De gouden regel hierbij is: behandel anderen zoals je zelf behandeld wilt worden.

Niet elimineren, maar inspireren

Het zou ongetwijfeld gemakkelijker zijn om jouw eigen kledingstijl op te dringen. Echter beperk je daarmee alleen maar datgene wat je partner uniek maakt. Je zegt hiermee letterlijk: ‘jij mag er niet zijn.’ Vaak is dat wat mode doet, vertellen wie we zijn. Door jouw eigen style op te dringen, verliest je partner een eigen identiteit.

De tweede tip om de kledingstijl van je partner te verbeteren is daarom: deel inspiratie. Gelukkig hoef je dit niet alleen te doen. Er zijn genoeg apps en websites waar je binnen een aantal klikken inspiratie kunt delen. Denk aan: Pinterest, Instagram of zelfs je favoriete modetijdschriften. En onthoud: het gaat om je partner. Niet om jou.

Zoals eerder genoemd is stijl niet makkelijk aan te leren. Tevens is het uiterst persoonlijk. Dit betekent dat je wellicht kleine – echt hele kleine – stapjes moet maken. Wat je ook doet, vergeet niet dat (à la Kanye West) je partner een geheel nieuwe stijl opdringen not the way to go is. In plaats daarvan, raden wij aan liefdevol te zijn, geduld te hebben en begrip op te brengen.