het-nieuwe-denim-ganni-en-levis-werken-samen-en-brengen-jeanstrend-terug-219480
©Courtesy of Ganni

Na Copenhagen Fashion Week lente/zomer 2023 wordt een aantal dingen duidelijk. Ten eerste, Copenhagen Fashion Week en duurzaamheid gaan hand in hand. Ten tweede, de denimtrend uit de jaren 90 is weer in. Misschien wel de meest praktische totstandbrenging is de nieuwe collectie van Ganni x Levi’s – met niemand minder dan Emma Chamberlain als gezicht van. De merken slaan dus opnieuw de handen ineen en verrassen ons met een fantastische denimcollectie. Hier lees je meer.

Ganni en Levi’s brengen denimtrend terug

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door GANNI (@ganni)

En dit keer duurzamer dan ooit. In de modeshow van Ganni tijdens Copenhagen Fashion Week werd de nieuwe Ganni x Levi’s collectie gepresenteerd. De collectie is gemaakt van tenminste 55 procent gecertificeerd biologisch katoen en natuurlijke kleurstoffen (van echte planten en mineralen). Ook is er gebruik gemaakt van waterbesparende technieken. ‘See now, buy now’, was het motto van de show in Kopenhagen. Na afloop was de collectie voor het publiek meteen te koop, nog voor de wereldwijde lancering.

©Courtesy of Ganni

Ganni x Levi’s

Ganni en Levi’s zijn geen vreemdelingen van elkaar. Ganni’s samenwerking met Levi’s begon in 2020 met een ge-upcyclede denimcollectie die alleen te huur was. Daarop volgde een tweede capsulecollectie in 2021, waar hennepmateriaal is gebruikt. Dit heeft een lagere CO2-voetafdruk dan traditioneel denim. De laatste Ganni x Levi’s samenwerking – met Emma Chamberlain als gezicht van de collectie – is gericht op de vervuilende aard van kleurstoffen.

“We weten hoe slecht het conventionele verfproces is voor het milieu”, legt Ditte Reffstrup uit aan Vogue. “Dus we wilden graag meer te weten komen over natuurlijke kleurstoffen.” Resultaat? Acht items van Ganni en Levi’s kenmerkende stijlen – waaronder het overhemd met ‘Peter Pan-kraag’ en de iconische Levi’s 501. Allemaal gemaakt met op planten en mineralen gebaseerde kleurstoffen om de bordeauxrode, pastelroze en gele kleuren te creëren die je in de collectie ziet. “Het was echt leuk om de proeven te zien om te kijken hoe alle kleuren uitpakten”, gaat de ontwerper verder.

©Courtesy of Ganni

Wie fan is van de collectie vol stijlvolle denim moet nog even geduld hebben. De Levi’s x Ganni collectie wordt op 18 augustus 2022 wereldwijd gelanceerd in geselecteerde Levi’s winkels en op levi.com.