zo-draag-je-open-hakken-met-sokken-de-perfecte-schoenkeuze-voor-dit-tussenweer-270193
©Spotlight

Na een warme zomer maakt het modepubliek zich op voor de herfst. Wat ons opvalt? De populariteit van sokken. Het is weer de tijd van transitional weather dressing, mede dankzij de extreme wisselvalligheid van het weer (hallo klimaatverandering) met temperatuurschommelingen die de dagen kenmerken. Maar het goede nieuws is dat de modewereld een antwoord gevonden lijkt te hebben op ieders schoenenstress in het vroege najaar: open hakken mét sokken.

De stylingtruc is heel simpel: wacht nog even met het opbergen van je zomerschoenen en investeer in sokken die gezien mogen worden. Deze stijlkeuze is niet alleen functioneel in dit overgangsseizoen, maar geeft ook een speelse draai aan klassieke schoenstijlen, zoals de populaire Mary Janes.

Zo draag je hakken met sokken

Hoe draag je deze trend? Het geheim ligt in het vinden van de juiste balans tussen comfort en elegantie. Zo kun je kiezen voor transparante sokken die subtiel onder de schoen uitkomen. Hiermee vestig je de aandacht op de sokken zonder afbreuk te doen aan de elegantie van de pumps. Maar je kunt ook gaan voor dikke, gezellige sokken die warmte bieden en tegelijkertijd een interessant contrast vormen.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook hoef je je zeker niet te beperken tot primaire kleuren. Het is juist een kans om te experimenteren met patronen, texturen en kleuren. Combineer bijvoorbeeld felle sokken met neutrale schoenen, of vice versa, voor een opvallende look. Door hakken met sokken te dragen, wordt transitional weather dressing een boeiend modeavontuur. Inspiratie nodig? Bekijk hieronder hoe het modepubliek warm en stijlvol het herfstweer tegemoet gaat.