zo-draag-je-open-hakken-met-sokken-de-perfecte-schoenkeuze-voor-dit-tussenweer-294436
©Spotlight

Nu de winter achter ons ligt, bereiden we ons voorzichtig voor op de zomer. Steeds weer naar buiten kijken of het kán, die blote benen, en of ze al aan kunnen, die nieuwe muiltjes. De modewereld lijkt echter een antwoord gevonden te hebben op ieders schoenenstress in het voorjaar: open hakken mét sokken. De stylingtruc is heel simpel: investeer in sokken die gezien mogen worden en draag ze in zomerse hakken. We laten zien hoe je hakken met sokken draagt en welke sokken zich daarvoor uitstekend lenen.

Zo draag je hakken met sokken

Hoe draag je deze trend? Het geheim zit ‘m in het vinden van de juiste balans tussen comfort en elegantie. Zo kun je kiezen voor transparante sokken die subtiel onder de schoen uitkomen. Hiermee vestig je de aandacht op de sokken zonder afbreuk te doen aan de elegantie van de pumps. Maar je kunt ook gaan voor dikke, gezellige sokken die voldoende warmte bieden en tegelijkertijd een interessant contrast vormen. Deze stijlkeuze is namelijk niet alleen functioneel in dit overgangsseizoen, maar geeft ook een speelse draai aan klassieke schoenstijlen, zoals de populaire Mary Janes.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Ook hoef je je zeker niet te beperken tot primaire kleuren. Het is juist een kans om te experimenteren met patronen, texturen en kleuren. Combineer bijvoorbeeld felle sokken met neutrale schoenen, of vice versa, voor een opvallende look. Door hakken met sokken te dragen, wordt transitional weather dressing een boeiend mode-avontuur.

Inspiratie nodig? Bekijk hieronder hoe het modepubliek het tussenseizoen aanpakt en shop onze favoriete sokken om te dragen in open schoenen.

©Spotlight
©Spotlight
©Spotlight

Sokken om te dragen in open schoenen

Zwarte sokken van Falke

zwarte sokken, falke sokken
©de Bijenkorf

Minimalistische zwarte sokken, € 13

Witte sokken van Armed Angels

witte sokken. armed angels sokken
©Armed Angels

Sokken van biologisch katoen, € 13,90

Sokken van Dries Van Noten

sokken dries van nooten
©MyTheresa

Sokken met print, € 175

Sportsokken van Daily Paper

daily paper

Sokken met logo, € 15

Grijze kniesokken van Mango

mango sokken

Lange ribsokken, € 12,99

Sokken van Gucci

gucci sokken

Sokken met print, € 160

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.