deze-voorjaarsjas-gaan-we-komende-lente-veel-zien-242452
©ACIELLE/STYLE DU MONDE

Het lijkt nog te koud om de voorjaarsjas uit de kast te trekken, maar met de langzaam stijgende temperaturen kunnen we beter voorbereid zijn (al is het alleen al vanwege de voorpret). Tijdens Copenhagen Fashion Week spotten we de boxy jacket als trend voor het najaar, maar deze populaire jas kun je ook aankomende lente al aan.

De voorjaarsjas van 2023

Als het gaat om (leren) voorjaarsjassen, is het asymmetrische bikerjack al jaren een klassieke favoriet. Toch lijkt deze jas concurrentie te krijgen van de boxy jacket. De jas is kenmerkend voor zijn rechte (vaak cropped) model en polokraag. We zagen de jas volop op de runway tijdens Copenhagen Fashion Week, maar ook in onze favoriete shops is de jas al verkrijgbaar.

Nooit meer iets missen van Vogue.nl? Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en ontvang het laatste fashion- en beautynieuws.

Maar wat maakt ‘m zo populair? Het is niet alleen een verrassend alternatief van het bikerjack, ook is de jas ideaal voor laagjes. Dit komt omdat-ie veel wegheeft van de overhemdjas (ook wel de shacket). Zo zou je in deze temperaturen de boxy jacket al als blouse onder een lange manteljas kunnen dragen. Laat het weer het eenmaal toe, dan is de jas de perfecte tussenjas van jassenweer naar zonder-jassenweer. We voorspellen dan ook dat de jas een graag gezien kledingstuk wordt voor de lente.

5 boxy jackets

Sandro bikerjack van schapenleer met ritszakken

sandro boxy jacket voorjaarsjas
©De Bijenkorf

Leren jack, € 595

Baum und Pferdgarten Blanca jacket

baum und pferdgarten voorjaarsjas boxy jacket
©Baum und Pferdgarten

Cropped jas, € 289

Mango leren jasje met zakken

mango boxy jacket voorjaarsjas
©Mango

Jas met overhemdkraag, € 179,99

Vanilia cropped jack van jersey met zebraprint en steekzakken

vanilia boxy jacket voorjaarsjas
©De Bijenkorf

Jas met zebraprint, € 119,95

Samsøe Samsøe Lyla jacket

samsoe samsoe boxy jacket voorjaarsjas
©Samsøe Samsøe

Leren jas, € 250

Vogue.nl ontvangt een commissie wanneer je iets aanschaft via een affiliatelink op onze site.