bekijk-de-beelden-van-het-vogue-x-tommy-diner-waar-ook-tommy-hilfiger-zelf-aanwezig-was-244241

Op donderdag 9 februari vond de vierde editie van Tommy Hilfigers Fashion Frontier Challenge plaats. Deze wedstrijd biedt een platform aan internationale start- en scale-ups, die initiatieven ontwikkelen met een positieve sociale impact op de mode-industrie. De winnaars ontvangen onder meer honderdduizend euro en een jaar lang mentorschap van Tommy Hilfiger himself. Daarmee bouwt het merk aan een inclusievere mode-industrie.

Dit jaar waren twee innovatieve concepten, genaamd Koalaa en Moner Bondhu, de grote winnaars. Vogue was aanwezig bij de uitreiking en het aansluitende diner – de hoogtepunten lees je hier.

Vogue x Tommy diner

Hoofdredacteur Yeliz Ciçek hostte het exclusieve diner samen met Tommy Hilfiger en Halima Aden. Naast de finalisten en winnaars van de challenge, schoven ook Vogue friends aan om inclusiviteit en diversiteit binnen de modebranche te vieren. Denk aan Vivian Hoorn, Ashlee Janelle, Naz Kawan (oud-winnares van de Fashion Frontier Challenge), Marian Duff en Naaz.

Yeliz blikt terug op de avond: “Tommy is voor ons een hele waardevolle partner, omdat zij net zoals Vogue Nederland inclusiviteit en diversiteit zien als de kernwaarden en hun platform willen gebruiken om een licht te schijnen op nieuw en creatief talent. We vinden elkaar in die missie om, wanneer je een groot platform hebt, die in te zetten voor positieve verandering. Dat was voelbaar tijdens het diner.

Iedereen, inclusief Tommy Hilfiger en Halima Aden, heeft met elkaar gepraat, elkaar aangemoedigd en naar elkaars verhalen geluisterd. Het was heel intiem, warm en liefdevol, omdat iedereen die aanwezig was het hart op de juiste plek heeft zitten en een intrinsieke motivatie heeft om zich in te zetten voor een mooiere modewereld. Het voelde echt als een familiediner.”

Fashion Frontier Challenge

Er waren maar liefst 259 aanmeldingen voor de vierde editie van de Fashion Frontier Challenge. Tijdens een intensief jaar wist de jury, waaronder Tommy Hilfiger en Halima Aden, de selectie terug te brengen naar vijf veelbelovende finalisten. Namelijk: Care + Wear, Ida Sports, Koalaa, Tactus en Moner Bondhu. Na een designsprint waarin het uiteindelijke concept of product verder verbeterd werd, sloten zij het proces af met een persoonlijke presentatie voor de jury.

Winnaars Koalaa en Moner Bondhu

Op 9 februari kwam het hoge woord eruit: Koalaa en Moner Bondhu zijn de terechte winnaars. Koalaa is een Brits initiatief dat comfortabele, betaalbare en zachte prothesen ontwikkeld. Als publieksfavoriet wonnen zij niet alleen honderdduizend euro, mentorschap van Tommy Hilfiger en Insead, maar ook nog een aanvullende vijftienduizend euro dankzij de online stemronde.

De andere winnaar, Moner Bondhu, is een in Bangladesh gevestigde start-up, die toegankelijke en betaalbare mentale gezondheidshulp biedt – in het bijzonder aan medewerkers van kledingfabrieken. Ook zij kunnen met het geldbedrag en mentorschap verder aan de weg timmeren.

Benieuwd naar de beelden? Hieronder een aantal hoogtepunten van de avond.

©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino
©Fotografie: Milan Gino

Wil je meer weten over de missie van Tommy Hilfiger? Bekijk de website hier