dit-zijn-vier-schitterende-beautytrends-voor-het-najaar-zoals-te-zien-bij-kendall-jenner-en-cindy-bruna-275023

Strakke paardenstaarten en siren eyes zijn slechts twee van de beautytrends die letterlijk opgelijnd stonden tijdens Le Défilé van L’Oréal Paris. Onder het motto ‘Walk your Worth’ bestormden bekende modellen en actrices de runway. Global Make-up Director Val Garland en haarstylist Stéphane Lancien ontwikkelden de beautylooks, geïnspireerd op het Franse savoir-faire. We blikken kort terug en lichten de vier beautytrends van het najaar uit.

L’Oréal Paris Le Défilé

Lisa Goudsmit, Vogue’s Head of Digital, mocht het spektakel van dichtbij aanschouwen. “Het was een iconische show met dito cast én locatie. Ik bedoel: Kendall Jenner, Helen Mirren, Elle Fanning, Andie MacDowell, Viola Davis, Camila Cabello, Yseult, Liya Kebede én Cindy Bruna liepen mee, just to name a few. En dan ook nog op een spectaculaire catwalk onder een uitgelichte Eiffeltoren. Naast de energieke show waren zowel de make-uptrends als de boodschap achter de presentatie onwijs inspirerend. Zo danste Camila Cabello terwijl achter haar groot de woorden ‘My voice, my power’ werden geprojecteerd. En het overkoepelende thema? ‘We’re all worth it’, refererend naar de wereldberoemde slogan ‘I’m worth it’.”

Zo geankerd als deze kernwaarden, zo vluchtig zijn beautytrends. Het is immers pas enkele maanden geleden dat we volledig in de ban waren van clean girl make-up, of nog recenter: strawberry girl make-up – twee trends die in het teken staan van bescheidenheid. Als we L’Oréal Paris mogen geloven – en dat doen we absoluut – breekt nu echter een langverwacht tijdperk van maximalisme aan. De volgende vier beautytrends zijn daar het ultieme bewijs van.

Beautytrends voor het najaar

Futuristische eyeliner

De eerste opvallende beautytrend is een futuristische eyeliner. Neem een voorbeeld aan de architectonische eyeliner, die we op de catwalk van het beautymerk voorbij zagen komen bij de Italiaanse Elodie Di Patritzi, of aan de siren eyes van Soo Joo Park. Hoewel je wellicht even moet oefenen met een vaste hand, creëer je deze looks gemakkelijk thuis.

Beautytrends voor het najaar: futuristische eyeliner

Rood

Rood is al eerder dit seizoen bestempeld als dé modekleur van het najaar. Het verrast ons dan ook niet dat we deze kleur ook terugzien in onze make-upkeuzes. Investeer in een klassieke, dieprode lipstick die goed bij jouw teint past, of experimenteer met een cherry red lip. Om de opvallende kleur te balanceren, kun je deze ook combineren met een rode blushkleur.

Rode lippen als beautytrend voor het najaar

Paardenstaart of volumineuze coupe

Op het gebied van haar zien we enerzijds strakke paardenstaarten, en anderzijds volumineuze coupes. Zo blies Andie MacDowell ons vanaf de runway omver met haar bos prachtige grijze krullen, terwijl Kendall Jenner haar lokken juist in een signature slicked back ponytail droeg. In alle gevallen waren de kapsels in balans met de make-uplooks: een opvallend kapsel bij een neutrale make-oplook, en andersom.

Beautytrends

Goud

Tot slot: goud, goud en nog meer goud – als glinsterende gloss op de lippen, als subtiele fonkel in de binnenste ooghoek of als highlighter boven de blush. Dit najaar is hét moment om uit te pakken met alles wat goud is en glinstert. Daarvoor hoef je echt niet te wachten tot de aanstormende feestmaand.

Beautytrends voor het najaar: glitter

De bovenstaande make-uptrends probeer je gemakkelijk zelf uit met de producten van L’Oréal Paris. Je ontdekt ze via deze link.