koningin-maxima-geeft-een-royal-twist-aan-de-populaire-cherry-red-trend-273684
©ANP

Zoals je de afgelopen tijd misschien wel is opgevallen, heeft rood een momentum. De kleur verscheen veelvoudig op de catwalks en ook veel streetstyle-looks hebben een touch of red. Maar dat wil níet zeggen dat daarmee de kous af is wat betreft de rood-trend. Een andere tint van de felle kleur maakt de afgelopen tijd namelijk óók steeds vaker een verschijning: cherry red. Van Jacquemus en Miu Miu tot het nieuwe Gucci van Sabato De Sarno: veel merken omarmen de dieprode kersenkleur in hun collecties. Nu verschijnt ook koningin Máxima in de cherry red-trend. Maar dan wel met een koninklijke twist natuurlijk.

Máxima in het rood

Koning Máxima maakte deze week een verschijning bij de prijsuitreiking van de Prix de Rome, een prijs die tot doel heeft de groei van beeldend kunstenaars uit Nederland en het Caribisch deel van het koninkrijk te bevorderen. Het is tevens de oudste prijs in Nederland voor beeldend kunstenaars onder de veertig jaar. In het Stedelijk Museum Amsterdam woonde Máxima de feestelijke ceremonie bij, en kreeg ze een rondleiding langs de werken van de genomineerden. De Nederlandse kunstenaar Jonas Staal mocht de prijs in ontvangst nemen.

De tekst gaat verder onder de afbeelding. 

Máxima bij de uitreiking van de Prix de Rome prijs
©ANP

Máxima verscheen op het event in een look waarmee ze de perfecte balans vindt tussen haar koninklijke stijl en het nastreven van huidige trends. De koningin droeg een kersenrode jurk van haar go-to label Natan, bestaande uit een geruit onderstuk en een wollen lijfje. Haar clutch in matching kersenrode tint is van Sophie Habsburg, en haar suède hakken in dezelfde kleur zijn van het voor haar vertrouwde merk Gianvito Rossi. Om het geheel een royal-twist te geven, combineerde Máxima haar outfit met een hoed in dezelfde populaire kleur.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Het is echter niet de eerste keer dat Máxima in het populaire rood te zien is. Vorige maand droeg de Nederlandse koningin een ingetogen look, met hier en daar een rode pop of color. Het moge duidelijk zijn dat Máxima mee lijkt te bewegen met de huidige kleurtrends.

De cherry red-trend

De cherry red-trend is dus net iets anders dan de rood-trend. Hoe kersenrood er precies uitziet, is natuurlijk ook vrij interpreteerbaar, maar de tint waar wij het over hebben, neigt meer naar een goed gerijpte kers dan eentje die net te vroeg geplukt is. Dieprood dus, bijna tegen bordeauxrood aan. Ontwerper Jacquemus lanceerde een hele capusulecollectie in de kleur, en Sabato De Sarno koos de tint als hoofdkleur van zijn Gucci-debuut. En dan zijn er ook nog *die* slingbackhakken van Miu Miu in de rode kleur die Instagram momenteel overnemen.

Of de show van De Sarno ook daadwerkelijk de inspiratie was voor de look van de koningin, blijft uit. Maar als de cherry red-trend goed genoeg is voor Máxima, it’s good enough for us.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)