Jouw buiten lenteproof maken? Dit zijn de mooiste outdoormeubelen

Helemaal als je houdt van verfijnd, Italiaans design en luxe materialen als natuursteen en keramiek.
Molteni&C

Na een lange winter binnenshuis, snakken we naar de eerste warme voorjaarsdagen op eigen terras, tuin of balkon. Mocht je deze de afgelopen maanden lichtelijk verwaarloosd hebben: you’re not alone. Hoog tijd om de bezem, of in de ergste gevallen de hogedrukspuit, erbij te pakken en ‘jouw’ buiten terug te transformeren naar haar glorieuze staat.

Geen buitenruimte is compleet zonder het juiste (en in dit geval hoogstaande) outdoormeubilair. Van chaise longue tot koffietafel – wij lichten de mooiste exemplaren voor je uit.

Italiaans vakmanschap

Het historisch Italiaanse designhuis Molteni&C ontwikkelt al sinds 1934 elegante en eigentijdse meubelen. Voor het eerst brengt het merk een lijn outdoormeubilair uit. Gekenmerkt door Italiaans savoir-faire, hoogwaardige materialen en natuurlijke tinten verandert deze lijn elke buitenruimte naar een plek waar je geniet van de mooiste dagen van het jaar.

Vincent van Duysen

Creative Director Vincent van Duysen vertelt: “Net als voor de laatste indoorcollectie van Molteni&C, streefde ik voor de outdoorcollecties naar een idee van zachtheid en welzijn. Van organische speelsheid, met een architecturale visie op het meubilair. Ik liet me inspireren door het modernisme, het idee van transparantie tussen binnen- en buitenruimtes en de intieme connectie tussen licht en natuur.”

Collecties

De lijn bestaat uit drie verschillende collecties: Landmark, Timeout en Heritage. We lichten de collecties uit, zodat jij inspiratie op kan doen voor het aankomende lenteseizoen.

De Landmark Collection

Te beginnen met de Landmark Collection, die doet wegdromen naar de ultieme mediterrane levensstijl. De collectie omvat een heruitgave van Luca Meda’s Palinfrasca Sofa, bijpassende stoel en poef. Het design van de meubels is geïnspireerd op het vlechtwerk van een mand. Met deze collectie is jouw buitenruimte klaar voor elke gelegenheid: een vroege koffie in de zon of je favoriete cocktail bij schemer.

Outdoor meubilair

De Timeout Collection

De tweede collectie, genaamd Timeout, is ontworpen door Vincent van Duysen. In de collectie vind je onder meer stoelen, banken, ligbedden en (koffie)tafels. De designs zijn geïnspireerd op de organische vormen van modernistische architectuur en fer forgé. Oftewel: smeedijzer in allerlei sculpturale vormen. De collectie is afgetopt met een bijpassende poef en manden, waar je onder meer handdoeken of tijdschriften in kwijt kan.

Outdoor meubilair collectie

De Heritage Collection

Tot slot: de Heritage Collection. Deze is ontstaan vanuit een langdurige samenwerking met enkele van de belangrijkste ontwerpers van de 20ste eeuw, waaronder Gio Ponti. In de collectie vind je heruitvoeringen van de twee meest geliefde werken van de ontwerper: de D.150.5 chaise longue en de D.154.2 stoel. In een nieuw jasje en helemaal geschikt voor buiten.

Outdoor meubilair

Ben je benieuwd naar de outdoor lijn van Molteni&C? Bezoek de Amsterdam Flagship Store op Beethovenstraat 305 en ontdek de gehele collectie. De openingstijden, routebeschrijving en andere informatie vind je hier