dit-is-het-favoriete-horloge-van-fashionable-vogue-friends-270766

Als je met iemand in een lift zou moeten staan, dan is Tiffany Godoy van Vogue Japan geen slechte keuze. Ze houdt het gesprek interessant, ongeacht wie er naar binnen stapt. In dit geval zijn het een aantal gasten die het hotel The Tokyo EDITION in Toranomon bezoeken, om de lancering van de nieuwste samenwerking tussen horlogemaker Audemars Piguet en Matthew Williams’ studio 1017 ALYX 9SM te vieren.

Tiffany Godoy interviewt Vogue-friends

Godoy is geboren en getogen in Los Angeles, maar woont sinds de jaren negentig voornamelijk in Japan. Door haar kritische blik op mode voelt ze zich vooral aangetrokken tot de stad Tokio. Als doorgewinterde journalist zoekt ze naar een verrassingselement in alles dat ze presenteert. Daarnaast is ze onafscheidelijk met haar selfiestick en GoPro. Sterker nog: sinds ze in 2022 Head of Editorial Content van Vogue Japan werd, is ze non-stop aan het opnemen.

Xenia Adonts en Hannah Bronfman

Voor de korte Vogue-film The Editor in The Elevator reisden Vogue-friends Xenia Adonts, Hannah Bronfman, Brendan Fallis, Tamara Kalinic en satiricus The Gstaad Guy met Godoy mee naar Tokio. De groep kreeg de kans om de metropool samen met Audemars Piguet te verkennen, van wandelingen door de weelderige parken tot Ryokan-bezoeken en Samurai shows. Om nog maar te zwijgen over de ontelbare borden sushi, stijlinspiratie en adembenemende uitzichten over Tokio’s skyline.

Eén van die uitzichten bewonderde de groep vanuit het luxueuze en minimalistische The EDITION. De ruimtes in het hotel zijn zorgvuldig ontworpen door architect Kengo Kuma, en vormen een decor dat op natuurlijke wijze aansluit bij het esthetische statement van 1017 ALYX 9SM en de samenwerking met Audemars Piguet.

AP x 1017 ALYX 9SM’s

De samenwerking combineert AP’s bijna 150 jaar oude horloge-erfgoed met 1017 ALYX 9SM’s emotionele designs, en staat voor innovatie, vakmanschap en elegantie, typerend voor de visie van beide merken. De collectie bestaat uit vijf uurwerken: twee nieuwe Royal Oak-modellen in 37 en 41 mm, twee 42 mm Royal Oak Offshore-modellen in 18-karaats geel- of witgoud, en een two toned 41 mm Royal Oak Selfwinding Chronograph. Het laatstgenoemde horloge heeft een minimalistische gouden wijzerplaat, die bedrukt is met de handtekening van beide merken. Oftewel: een stuk dat generaties lang meegaat.

Wat een horloge tijdloos maakt, is een intrigerende samenkomst van onder meer een klassiek ontwerp, kwaliteitsmaterialen, de kennis en kunde van makers en de persoonlijke of culturele verhalen die eraan verbonden zijn. Dat is volgens Matthew Williams van ALYX het mooie aan mode: het is een allesomvattend medium. En wat betreft de gesprekken tussen Godoy en de Vogue-friends: daarvoor moet je toch echt op play drukken.

Ontdek de nieuwe Audemars Piguet x ALYX-collectie hier.