prada-goes-to-space-het-italiaanse-modehuis-ontwerpt-nasas-ruimtepakken-270747
©Getty Images

De aardbol voorzien van de nieuwste mode is voor Prada niet genoeg. Het Italiaanse modehuis goes to space door NASA’s ruimtepakken te ontwerpen voor een missie naar de maan.

Prada ontwerpt ruimtepakken met Axioma Space

De ruimtepakken die astronauten van NASA dragen zijn aan vervanging toe. De organisatie tikte daarom de Amerikaanse startup Axioma Space aan om voor nieuwe pakken te zorgen. Dit bedrijf koos er vervolgens voor om de handen ineen te slaan met Prada. De reden dat Axioma Space voor Prada koos, is omdat het Italiaanse modehuis bekend is met innovatie en een expertise heeft in productietechnieken. “Deze geavanceerde technologieën spelen een belangrijke rol bij het garanderen van niet alleen het comfort van astronauten op het maanoppervlak, maar ook de broodnodige menselijke factoren die ontbreken in oudere ruimtepakken”, zegt Michael Suffredini, CEO van Axiom Space. Deze technieken deed Prada naar eigen zeggen op door onder andere de uitrusting van het zeilteam Luna Rossa Prada Pirelli te ontwerpen.

En zo kunnen astronauten binnenkort in stijl de ruimte in. De pakken zullen worden gedragen door ruimtevaarders tijdens de Artemis III-missie, die gepland staat voor 2025. “Het is een ware viering van de kracht van menselijke creativiteit en innovatie om de beschaving vooruit te helpen”, deelt Lorenzo Bertelli, Prada Group Marketing Director.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Prada (@prada)