emma-watson-is-het-toonbeeld-van-klassiek-bij-de-prada-show-269017
©Getty Images

Emma Watson is een van die voormalige kindsterren die zich grotendeels uit de schijnwerpers heeft teruggetrokken. Ze verschijnt slechts af en toe tijdens een handvol spraakmakende evenementen. Dit betekent uiteraard dat er altijd extra belangstelling is voor alles wat ze draagt. De actrice is het gezicht van Prada’s Paradoxe-geur (en ze regisseerde de campagne). Ze zat dan ook op de eerste rij tijdens Milan Fashion Week om de nieuwe lente/zomer 2024-collectie van Miuccia Prada en Raf Simons te aanschouwen.

Emma Watson bezoekt Prada-show

Emma Watson koos voor een strakke, geheel zwarte outfit boven de meer verfraaide looks uit de herfst/wintercollectie 2023 van het huis. Ze arriveerde bij de show in een jaren negentig-achtige mini-jurk (en dan bedoelen we ook mini), met een delicate halternek. Met het aansluitende silhouet en microlengte had deze jurk zo uit de Posh Spice-garderobe van Victoria Beckham worden geplukt.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Zwarte pumps

Watsons accessoires waren net zo chic als haar jurk. Prada loopt voorop in de terugkeer van de zwarte pumps in 2023: de vlijmscherpe glanzende hakken die in de herfst/wintercollectie 2023 verschenen, waren een doorlopend thema tijdens de show van donderdag. Watson voegde deze klassieke schoen toe aan haar mini-jurk en liet haar haren naar achteren vastspelden met een zwarte strik, wat haar eenvoudige LBD een nog chiquer gevoel gaf. De ster maakte de look compleet met Prada’s nieuwste it-bag, de Arqué.

Watson werd op de eerste rij vergezeld door Scarlett Johansson, die ook een zwarte mini-jurk en puntige pumps droeg. Die combineerde ze met een van Prada’s kenmerkende handtassen met handvat aan de bovenkant. Samen zagen ze er moeiteloos chic uit. Én ze lieten zien dat een LBD nog altijd een van de beste garderobe-investeringen is.

Scarlett johanson
©Getty Images

Dit artikel is oorspronkelijk gepubliceerd door Vogue UK.