wat-je-hebt-gemist-van-de-prada-lente-zomer-2024-mannenmodeshow-258392
©Spotlight

Heb je de meest recente mannenmodeshow van Miuccia Prada en Raf Simons gemist? Dan praten we je graag even bij. De twee ontwerpers wisten de lat voor mannenmode wederom een stukje hoger te leggen. Van de doorzichtige smurrie die uit het plafond kwam zetten en vervolgens van kleur veranderde tot de revolutionaire zomerkleding waar Prada ons blijkbaar graag in ziet lopen, dit zijn de hoogtepunten van de mannenmodeshow voor lente/zomer 2024.

Prada lente/zomer 2024-mannenmodeshow

Prada did it again: het Milanese modehuis zette een show neer vol wow-momenten. De tien minuten durende presentatie, genaamd Fluid Form, zorgde ervoor dat bezoekers vol verbazing de showruimte verlieten. Benieuwd geworden? Dit waren de drie opvallendste punten van de Prada lente/zomer 2024-mannenmodeshow.

Elke week onze beste artikelen in je inbox? Schrijf je hier in voor de Vogue-nieuwsbrief.

Opmerkelijke uitnodiging

Het eigenaardige van Prada’s lente/zomer 2024-mannenmodeshow begon vóór het evenement al. Bezoekers kregen een bijzondere uitnodiging in de vorm van een item waarbij de meesten niet wisten wat ze ermee moesten. “Is het een haarband? Is het een bril? Iemand enig idee?”, vroeg modejournalist Beka Gvishiani van @stylenotcom zich af op Instagram. Wat de bezoekers niet hadden zien aankomen, was dat het item tijdens de show terug zou komen als veiligheidsbril en haarband.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by STYLE NOT COM 🧢 (@stylenotcom)

Slijm uit het plafond 

Ja, echt: er viel heuse high fashion-slijm uit het plafond tijdens de show van Prada. Een doorzichtige smurrie stroomde op een gegeven moment naar beneden (tot grote verbazing van het publiek) en werd bij aanraking met de grond Prada-groen. “Is het slijm ook te koop?”, vroeg modeinfluencer Hanan Besovic van @ideservecouture zich af.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht dat is gedeeld door @ideservecouture

Hoge broeken en lange mouwen

In de hoofdrol van Miuccia Prada en Raf Simons’ nieuwste mannenmodecollectie? De high-waist in combinatie met extra lange mouwen. Nu weten we dat Prada graag speelt met opmerkelijke silhouetten, maar de proporties van deze looks waren next level. Sommige modellen liepen over de catwalk in een luchtige zomerblouse met extreem lange mouwen; zo lang dat er geen vinger meer te zien was. Ook de high-waist broek werd – letterlijk – naar nieuwe hoogten gebracht.

Prada lente/zomer 2024 mannenmodeshow
©Spotlight 

Bekijk de show hier

Het is niet de eerste keer dat powerduo Prada en Simons een spectaculaire show neerzetten die ons een kijkje geeft in de toekomst van mannenmode, maar toch weten ze ons weer te verbazen. De volledige Prada lente/zomer 2024-mannenmodeshow terugkijken? Bekijk de presentatie hieronder – in nog geen tien minuten ben je weer helemaal op de hoogte.